UUSI VIINI – JÄLKIMMÄINEN VOITELU KRISTUKSEN SEURAKUNNASSA NYT

12.5.2019 OPETUS JEESUS ON HERRA -RADIOSSA

Siunatut ihmiset, haluan jakaa Sanapaikan. Luen Johannes 2:10:

”Ja sanoi hänelle: "Jokainen panee ensin esille hyvän viinin ja sitten, kun juopuvat, huonomman. Sinä olet säästänyt hyvän viinin tähän asti." (-38)

”Ja sanoi: "Jokainen panee ensin esille parhaan viinin ja sitten halvemman viinin, sen jälkeen, kun vieraat ovat saaneet tarpeeksi juodakseen, mutta sinä olet säästänyt parhaan tähän asti.” (NIV)

Rakkaat ihmiset, näemme, että numero 1) Viini oli loppunut hääjuhlassa. Tämä kuvaa puutetta, pulaa, niukkuutta. Se on epätoivoinen puutteen tila. Samalla tavalla näemme nyt, kuinka Kristuksen seurakunta on ollut hengellisessä puutteessa kaikkialla maailmanlaajuisesti. Kaanan häissä kunniavieras oli hyvin yllättynyt uudesta viinistä. Se tarkoittaa, että myös koko seurakunnan maailmanlaajuisesti täytyy olla hyvin yllättynyt, kun Uusi Viini tulee. Juuri tämä tapahtuu Kristuksen seurakunnassa nyt, kun HERRA JEHOVA JAHVE on lähettänyt Kaksi Peljättävintä ja Loisteliainta Profeettaansa maailmaan. Näette, että Kenian seurakunta kokee Uuden Viinin vierailun, kuten myös koko Kristuksen ruumis globaalisti kokee saman yllätyksen, jonka Kaanan ihmiset tunsivat.

Rakkaat ihmiset, kun HERRA lähetti Hänen Kaksi Peljättävintä Profeettaansa maailmaan, näemme, että nyt seurakunta Keniassa kokee Uuden Viinin vierailua ja koko Kristuksen ruumis maailmanlaajuisesti kokee saman kokemuksen, kuin ihmiset kokivat Kaanassa. Häissä Kaanassa ihmiset olivat hyvin yllättyneitä, kun se uusi viini tarjoiltiin puutteen hetkenä. Kun HERRA lähetti Hänen Kaksi Peljättävintä ja Loisteliainta Profeettaansa maailmaan ja He tarjoilivat sen Uuden Viinin, niin näemme, että koko Kristuksen ruumis on yllättynyt tästä, aivan kuten oli Kaanassa, koska he voivat jopa kokoontua 87 stadionille ja julkiselle paikalle. Lähtemättä pois Nairobin asunnostaan käskien rampoja kävelemään, kuuroja korvia poksahtamaan auki, sokeita näkemään ja välittömästi rammat nousevat ja he kävelevät, sokeat silmät avautuvat ja kuurot korvat poksahtavat auki.

Rakkaat ihmiset, tämä uusi viini on ylivoimainen! Kuvitelkaa, kokoontua 87 stadionille ja julkiselle kentälle ja toiset kansakunnat ovat myös kuulolla odottaen. Ja sitten käskien rampoja nousemaan ja kävelemään, kaikkia sairauksia häviämään, astumatta ulos Heidän asunnostaan Nairobissa. Tuossa hetkessä rammat nousevat ja kävelevät ja näemme sokeiden silmien poksahtavan auki tuossa hetkessä. Se on hyvin shokeeraavaa. Totisesti tämä uusi viini on vahvempi ja maukkaampi, kuin se ensimmäinen. Näemme, että Kaanan ihmiset olivat hyvin yllättyneitä uudesta viinistä. Kun luette Johannes 2:10:

”Ja sanoi: "Jokainen panee ensin esille parhaan viinin ja sitten halvemman viinin, sen jälkeen, kun vieraat ovat saaneet tarpeeksi juodakseen, mutta sinä olet säästänyt parhaan tähän asti.” (NIV)

Rakkaat ihmiset, haluan katsoa sanakirjasta mitä tarkoittaa sana yllätys. Ja jos katsot sanakirjasta, se tarkoittaa jotakin odottamatonta, mitä et odottanut. Se tarkoittaa yllättämistä, yllättynyttä, hämmästynyttä, ihmettelevää, jokin yllättävä ja yllätyksellinen tapahtuma, jota et osannut odottaa. Nämä ovat sanoja, joita käytetään kuvaamaan sanaa yllätys. Näette, kun se Uusi Viini saapui, he yllättyivät hyvin paljon. Näette, kuinka ihmiset osoittivat yllättyneisyytensä, kun se uusi viini tarjoiltiin. Näette, että kun uusi viini saapui, ihmiset olivat hyvin hyvin yllättyneitä sen laadusta. Ja kunniavieraalla ei ollut hajuakaan siitä, että se uusi viini oli tulossa, mutta hänen suureksi hämmästykseksi ja shokiksi tuo uusi viini saapui.

Kalliit ihmiset, myös tänään olemme hyvin hämmästyneitä, kun HERRA lähetti meille Kaksi Peljättävintä ja Loisteliainta JAHVEN Profeettaa. Heidät lähetettiin Taivaasta ja He saapuivat meille yllätyksenä ja He yllättivät meidät. Se mikä on tehnyt meidät yllättyneeksi, on tämän viinin laatu, jonka Taivas on tarjoillut ihmisille ja seurakunnalle, joka oli puutteessa ja niukkuudessa, sillä näette, että Kaanassa kunniavieraalla ei ollut mitään tietoa siitä, että JEESUS oli luonut uuden viinin vedestä ja sitä ei oltu otettu varastosta esille.

Se oli täysin uusi viini ja sillä ei ollut mitään tekemistä vanhan viinin kanssa tai sen prosessien kanssa, miten viini tavattiin valmistaa. Näemme tämän skenaarion toistuvan tänään. Näemme tämän tilanteen, joka tapahtui Kaanan häissä toistuvan tänä päivänä, koska kun HERRAN JAHVEN Väkevimmät Profeetat tulivat, näimme, että He tarjoilivat täysin Uuden Viinin, jolla ei ollut mitään tekemistä niiden aikaisempien meneillään olevien toimien ja aikaisemman palvonnan kanssa seurakunnassa.

Meidän HERRAMME JEESUS KRISTUS loi viinin Kaanaan häissä tuoreeltaan ja ihan täysin eri lähteestä, joka on vesi. Voimme nähdä, että pohjautuen tämän viinin laatuun, jonka Hän on tarjoillut nyt, lähettämällä JAHVEN Kaksi Peljättävintä Profeettaa, tämä viini on täysin uudesta lähteestä, koska se palvonta ja ylistys, jonka nämä HERRAN JAHVEN Väkevimmät Profeetat ovat tuoneet on täysin upouusi. Tämä palvonta ja ylistys on pyhää ja vanhurskasta ja puhdasta.

Näette viini laadun, jonka JUMALA on tarjoillut, se on todella korkeaa, sillä näette, kuinka lääkärit ovat ohjeistettuja menemään syvälle maaseutukyliin kuvaamaan ja keräämään sairaat, ne rammat, jotka on hylättyinä sinne syviin maaseutukyliin. Näette, että heitä on ohjeistettu menemään ja nauhoittamaan heidän tilansa ja hakemaan heidät maaseutukylistä Parantumiskokoukseen 87 stadionille ja julkiselle kentälle. He, jotka ovat täysin rampoja, jotka eivät voi tehdä mitään, eivät edes kävellä.

Ja astumattaan ulos asunnostaan Nairobista ja He käskivät rampoja nousemaan ja kävelemään, ja rakkaat ihmiset, yhdellä julistuksella he nousivat ja kävelivät. Tämä on ihme. Kun HERRAN Väkevimmät Profeetat tulivat, näemme, että he toivat täysin uuden ylistyksen ja palvonnan, pyhän ja vanhurskaan ja puhtaan palvonnan.  Näemme sen, että sen viinin laatu on nyt todella hyvää, koska rammat kävelevät. Jopa tänään rampamme tulevat kävelemään HERRAN Huoneeseen. Rammat, he jotka olivat täysin täysin rampoja tulevat kävelemään HERRAN Huoneeseen tänään. Myös sokeat kävelevät HERRAN Huoneeseen ilman sokeain keppiä. Kuinka upeaa! Tämä tarkoittaa, että se pula viinistä Kaanassa on se, joka sai aikaan sen, että HERRA loi uuden viinin.

Rakkaat ihmiset, Herätyksen puute mikä meillä on seurakunnassa, on se mikä sai aikaan sen, että HERRA tarjoili uuden viinin lähettämällä Kaksi Valtavaa Profeettaansa. Uudestaan. Toisin sanoen, HERRA Sanoo, että Hän on hyvin riittävä kohtaamaan tarpeemme. Katsotaan tämän Uuden Viinin hengellistä merkitystä. 1) Näemme, että viini oli osa Melkisedekin siunausta Aabrahamille. Se oli osa sitä siunausta, jonka Hän antoi Aabrahamille siunauksena. 2) Näemme, että tuo viini symboloi JEESUKSEN Veren uutta liittoa. 3) Vanhassa Testamentissa he uhrasivat eläimen veren uhrina. JEESUS tulee Kaanan häissä ja esittelee sen uuden viinin, uuden veren, joka on ylivertaisempi, kuin eläinten veri, joka tavattiin uhrata vuosittain Yom Kippurina. Vanhassa Testamentissa he tapasivat uhrata eläinten veren uhrina.

Mutta nyt JEESUS tarjoaa uuden viinin Kaanassa, joka on ylivertaisempi kuin se vanha viini, kertoen tälle sukupolvelle, että JEESUKSEN Veri on ylivertaisempi kuin eläinten veri, jonka he tapasivat uhrata Vanhassa testamentissa. Samalla tavalla Ilmestyskirja 6:5-6.

5 Ja kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin minä kolmannen olennon sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: musta hevonen; ja sen selässä istuvalla oli kädessään vaaka. 6 Ja minä kuulin ikäänkuin äänen niiden neljän olennon keskeltä sanovan: "Koiniks-mitta nisuja yhden denarin, ja kolme koiniksia ohria yhden denarin! Mutta älä turmele öljyä äläkä viiniä."

Rakkaat, Tämä viini, johon viitataan Ilmestyskirjan luvussa 6, on se uusi jälkimmäisen voitelun viini, se uusi viini, jonka koemme nyt, kun rammat kävelevät seurakuntaan, kun sokeat kävelevät HERRAN huoneeseen nähden nyt kirkkaasti ja hyvin ja kun kuurot kuulevat hyvin. Tämä uusi viini on sama viini, mitä viisaat neitsyet kantoivat astioissaan Matteus 25:1-13. Raamattu sanoo:

1 "Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan. 2 Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä. 3 Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa. 4 Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa. 5 Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat. 6 Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.' 7 Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon. 8 Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat'. 9 Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.' 10 Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin. 11 Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!' 12 Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä'. 13 Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.

Rakkaat ihmiset, tämä uusi viini on se sama viini, mitä viisaat neitsyet kantoivat astioissaan, kun Raamattu sanoo, että he kantoivat öljyastiaa, se tarkoittaa, että he kantoivat Pyhää Henkeä, varastoja, voitelua. Missä tahansa olettekin kuulolla, näemme että Kaanassa he olivat todella shokissa, hämmästyksissä ja yllättyneitä, kun uusi viini saapui. Ja myös täällä voin nähdä, että täällä olemme hyvin shokissa, hämmästyneitä ja yllättyneitä, kun se Uusi Viini on saapunut. Joten juhlikaa seurakunnissanne tänään, koska HERRA on tarjoillut Uuden Viinin juhlan!

(Lähde: www.jesusislordradio.info. 12.5.2019)

adidas Dame 5 X Marvel 'Black Panther'

Hakulomake

Profeetta Dr Owuor suomeksi tulkattu (mp3)

Saarnoja ja lehtiä käännettynä suomeksi (PDF)