JUMALAN PYYTEETÖN RAKKAUS (Profeetta Dr Owuorin siunattu opetuskokonaisuus Suomen tiimille Keniassa, lokakuussa 2014)

Tässä artikkelissa jaamme teille mitä JUMALAN Mies Dr Owuor opetti meille Suomen tiimiläisille, jotka saimme harvinaislaatuisen etuoikeuden osallistua lokakuun lopussa olleeseen siunattuun opetusseminaariin Keniassa, Nairobissa. Opetus oli erittäin syvällistä täynnä ilmestystä, HERRAN Profeetta Dr Owuor on asunut myös Israelissa 7-vuotta ja hyvin perehtynyt myös Israelin kulttuuriin. Nämä artikkelit perustuvat muistiinpanoihin niistä aihepiireistä, mitä Väkevä Profeetta opetti meidän Suomen-tiimillemme koskien JUMALAN PYYTEETÖNTÄ RAKKAUTTA.

 

ESIKOISUUS
Keskiyön Hetki
Virheetön Karitsa
Jeesuksen Risti ja Veri

Raamatussa on klassisia esimerkkejä JUMALAN pyyteettömästä rakkaudesta, jotka nousevat esiin kuin korkea torni. Seurakunnan tulee olla varovainen, kun se menee ulos antamaan ja osoittamaan rakkautta, että sen rakkauden tulee aina löytyä Raamatusta. Sen rakkauden tulee olla JUMALAN Pyyteetöntä Rakkautta, eli sitä jonka näemme Raamatussa. Meidän tulee aina käyttää Raamattua viitteenä! Samoin tänä päivänä seurakunnasta, joka on luopunut JUMALAN Sanasta ja Totuudesta on tullut kuin hyväntekeväisyysjärjestö, aivan kuten YK. Se jakaa ruokaa ja apua, mutta se ei tuo ihmisille Sanomaa Keskiyön hetkestä, Täydellisestä uhrikaritsasta, Taivaan esikoisen Jeesuksen Verestä ja Rististä.

Avatkaa Raamatusta tämän opetuskokonaisuuden pääraamatunpaikka (2 Moos. 12), joka täydellinen ja klassinen esimerkki JUMALAN pyyteettömästä rakkaudesta maailmaa kohtaan. Israelin JUMALA näki kuinka Israel kärsi orjuudessa Egyptissä. Israelilaiset olivat orjina Egyptissä, heidän lapsiansa surmattiin ja egyptiläiset orjaisännät olivat raakoja. HERRA oli luvannut Aabrahamille ja Jaakobille, että vaikka heidän lapsistaan tulee Egyptin orjia, niin HERRA tulee eräänä päivänä vapauttamaan heidät. Ongelmana oli, että Israelilaiset alkoivat sekoittumaan egyptiläisten kanssa. Israelilaiset lauloivat egyptiläisten lauluja, palvoivat heidän jumaliaan, söivät heidän ruokiaan ja lausuivat heidän runojaan, menivät naimisiin heidän kanssaan.

Kun HERRA päätti tulla vapauttamaan Israelilaiset Egyptistä, niin israelilaisissa ei ollut mitään hyvää eikä mitään, joka olisi ansainnut heidän pelastuksensa. He rypivät samoissa synneissä egyptiläisten kanssa. Israelilaiset alkoivat itkemään JUMALAN puoleen. He eivät olleet pyhiä ihmisiä, mutta JUMALA on täydellisen pyhä. Tämä oli suurinta JUMALAN pyyteetöntä rakkautta Israelille ja koko ihmiskunnalle. HERRA sanoi, ”annahan kun ensin pelastan Jaakobin huoneen ja sitten Minä tulen vielä puhdistamaan sen myöhemmin”.  JUMALALLA oli tehtävä, näky ja missio Israelille, että eräänä päivänä MESSIAS tulee Israelin kautta ja tulee lunastamaan kaikki kansakunnat, myös Suomen. Ymmärräthän, että tämä Israelin lunastus oli koko maailmaa varten ja siinä näimme suurimman JUMALAN pyyteettömän rakkauden koko maailmaa kohtaan? JUMALA tuli vapauttamaan Israelin orjuudesta ja viemään sen Luvattuun Maahan. JUMALA halusi vapauttaa Israelin, koska Hänellä oli suunnitelma Israelia varten.

Ja karitsanne olkoon virheetön, vuoden vanha urospuoli; lampaista tai vuohista se ottakaa. 7 Ja he ottakoot sen verta ja sivelkööt sillä molemmat pihtipielet ja ovenpäällisen niissä taloissa, joissa he sitä syövät. 12 Sillä minä kuljen sinä yönä kautta Egyptin maan ja surmaan kaikki esikoiset Egyptin maassa, sekä ihmiset että eläimet, ja panen toimeen rangaistustuomion, jonka minä olen langettanut kaikista Egyptin jumalista. Minä olen HERRA. 13 Ja veri on oleva merkki, teille suojelukseksi, taloissa, joissa olette; sillä kun minä näen veren, niin minä menen teidän ohitsenne, eikä rangaistus ole tuhoava teitä, kun minä rankaisen Egyptin maata (2. Moos. 12: 5, 7, 12, 13).

JUMALA korottaa tässä JUMALAN Karitsan ja sen virheettömän veren. Tämä oli myös ennakko-profetia Messiaasta. Yksi JUMALAN pyyteettömän rakkauden osa-alueista on JUMALAN täydellinen Karitsa ilman virhettä. Jos seurakunta tänä päivänä haluaa osoittaa JUMALAN pyyteetöntä rakkautta, niin sen tulee sanoa, että muista JUMALAN täydellinen Karitsa ilman virhettä! Seurakunnan tehtävä on johdattaa ihmiset JEESUKSEN luokse. Et voi kristittynä siis vain ruokkia katulapsia tai auttaa köyhiä, johdattamatta heitä aina JUMALAN täydellisen Karitsan luokse. Tämä on meillä ongelmana myös Suomen kirkossa/ seurakunnassa, jossa on unohdettu JEESUS. HERRA haluaa sinun sanovan: Muista JUMALAN virheetön Karitsa! Tämä on ainoa ero seurakunnan ja maailman välillä. Tästä tärkeimmästä tehtävästään osoittaa JUMALAN pyyteetöntä rakkautta seurakunta on valitettavasti tänä päivänä usein luopunut ja epäonnistunut.

JUMALA sanoi, kun keskiyön hetki tulee, niin ota veri ja sivele sillä ovenpielet ja veri tulee olemaan merkkinä, ja näin tulen muistamaan liittoni teidän kanssanne kun tulen tuhoamaan egyptiläiset. Taivaassa, JUMALAN tuomiosaleissa keskusteltiin siis synnin tuomitsemisesta ja taivaassa JEESUS käveli Taivaan läpi Ylimpiin Oikeussaleihin ja näytti todisteen siitä, että HÄN maksoi lunnaat JUMALAN perheestä, JUMALAN pyhästä kansasta, joka on Israel ja seurakunta. HERRA sanoi, että Hän ei tuomitse JUMALAN perhettä, jos näkee veren, koska JEESUS meni Ristille ja maksoi suuret lunnaat. HERRA lupasi,  että pidän teistä huolen ja vapautan teidät veren nähdessäni, kun tulen tuhoamaan Egyptin. Näetkö näitä rakennusaineita, mitä hän käyttää rakentaakseen JUMALAN pyyteettömän rakkauden tornin, joka kohoaa korkealle? 1. ainesosa: Keskiyön hetki. 2. ainesosa: täydellinen virheetön Karitsa. 3 aineosa: täydellisen Karitsan täydellinen veri. 4 ainesosa Esikoisuus.

Sano silloin faraolle: 'Näin sanoo HERRA: Israel on minun esikoispoikani; sen tähden minä sanon sinulle: Päästä minun poikani palvelemaan, palvomaan minua. Mutta jos kieltäydyt päästämästä häntä, niin katso, minä tapan sinun esikoispoikasi." (2. Moos. 4: 22-23)

Kun HERRA tulee vapauttamaan Israelin, niin se neljäs osa-alue JUMALAN pyyteettömässä rakkaudessa on esikoisuus: JUMALA sanoo: Israel on minun esikoispoikani! Israel on minun toivoni, ylpeyteni ja iloni! Esikoinen on hyvin symbolinen perheelle Israelissa ja Keniassa ja monissa maissa. Esikoinen tulee myös periä isänsä ja hän saa tuplaperinnön. On siis tiettyjä etuoikeuksia, mistä esikoinen nauttii perheessä. Ruokapöydässä esikoinen istuu usein isän vieressä. Isä antaa omalta lautaseltaan kanan parhaimpia osia esikoisensa lautaselle. Esikoinen on normaalisti lähimpänä isää. Esikoisella on myös vastuita.  Hän tulee myös huolehtimaan koko perheestään jos isä kuolee. Hän myös huolehtii vanhemmistaan kun he tulevat vanhoiksi. Kun perheen esikoinen menestyy, hän on iso maanviljelijä, tohtori, pilotti-lentäjä ja niin edelleen ja kun hän hoitaa hyvin elämänsä ja asiansa sekä perheensä, niin hänestä tulee perheen ylpeys, ilo ja toivo. Hän on myös roolimalli ja esimerkki sisaruksilleen. Sisarukset ottavat hänestä esimerkkiä.

Jos perheen esikoinen taas lankea syvälle syntiin, menee juomaan, huumeisiin tai homoseksuaalisuuteen, niin siinä perheessä on silloin häpeä ja siellä itketään ja naapurit kauhistelevat. Jos esikoinen epäonnistuu, niin se on hirveä tragedia, ja kuinka perheen isä häntä rakastikaan. Isän toivo, ylpeys ja ilo on menetetty. Esikoisuuden voi siis menettää synnin takia. Perheen nuoremmat sisarukset usein myös seuraavat esikoisen esimerkkiä. Israel on kaikkien kansakuntien esikoinen ja MESSIAS, joka tulee Israelin kautta, on JUMALAN perheen esikoinen, Taivaan esikoinen. MESSIAS on tullut taivaasta täyttämään esikoisuuden vaatimukset. JUMALA halusi antaa meille esikoisensa joka jakaa erityisaseman JUMALAN kanssa. Hän istuu JUMALAN oikealla puolella, hän on Ihmiskunnan vapauttaja ja lunastaja.

Senkaltainen ylimmäinen pappi meille sopikin: pyhä, viaton, tahraton, syntisistä erotettu ja taivaita korkeammaksi tullut (Hep. 7:26).

HERRA antoi siis Taivaan parhaan: pyhän, viattoman, tahrattoman, korkeimman! Joka istuu ISÄN oikealla puolella. HERRA siis rakensi näitä JUMALAN pyyteettömän rakkauden torneja, joita näet Raamatussa. Ja nyt olemme käyneet läpi näitä osa-alueita, ainesosia, komponentteja, joista nämä tornit koostuvat. Meidän tulee seurakuntana oppia tästä opetuksesta ja rakastaa kuolevaa maailmaa tällä JUMALAN pyyteettömän rakkauden Sanomalla samalla kun osoitamme maailmaa kohtaan pyyteetöntä rakkautta teoissa. Meidän tulee puhua keskiyön hetkestä ja valmistautua siihen myös itse! HERRA on tulossa vapauttamaan meidät keskiyön hetkellä! Meidän tulee kertoa keskiyön hetkestä kun teemme hyväntekeväisyyttä vähäosaisten parissa! Ensin sinun täytyy olla vapautettu, jotta voit olla vapauttaja- eikö?! Eikö Kaikista tärkeintä on antaa hengellistä ruokaa, hengellistä leipää maailmalle, kertoa MESSIAAN tulemuksesta? Tässä on valitettavasti se luopumus, jonka seurauksena seurakunta on epäonnistunut.

Olemme nyt oppineet, että JUMALAN pyyteettömän rakkauden tornien osa-alueita löydämme (2. Moos 12). Nämä osa-alueet ovat: keskiyön hetki, virheetön täydellinen Uhrikaritsa, Jeesuksen Veri ja Risti, sekä Esikoisuus -> näistä rakentuu JUMALAN pyyteettömän rakkauden torni. Evankeliumin voima! Kun menet sairaaloihin, niin muista puhua näistä komponenteista. Seurakunta ei voi olla vain hyväntekeväisyysjärjestö, unohtaen näin Totuuden Evankeliumin, Pelastussanoman hukkuvalle pimeälle maailmalle. JEESUS on heidän auttajansa ja parantajansa, heidän puolustajansa. JUMALAN pyyteetön rakkaus on JEESUS ja Hänen Ristin Lunastustyönsä ja yhdistämme heidät Jeesukselle.

Sano silloin faraolle: 'Näin sanoo HERRA: Israel on minun esikoispoikani; sen tähden minä sanon sinulle: Päästä minun poikani palvelemaan (palvomaan) minua. Mutta jos kieltäydyt päästämästä häntä, niin katso, minä tapan sinun esikoispoikasi' (2. Moos. 4: 22-23).

JUMALA sanoo: Israel on minun esikoiseni. Anna hänen mennä että hän voi tulla luokseni ja palvoa, palvella minua, jos ei käy, niin tapan sinun esikoisesi Egypti, jotta tiedät tuskani ja suruni mitä minä tunnen. JUMALA näin osoittaa, että HÄN on mustasukkainen JUMALA. HÄN rakastaa omiaan mustasukkaisella rakkaudella. Anna minun ylpeyteni, toivoni ja iloni tulla ja palvella minua. Ja tämä JUMALAN pyyteetön rakkaus on liian suurta vain Israelia varten, sillä se on kaikkia kansakuntia varten.

Sillä minä kuljen sinä yönä kautta Egyptin maan ja surmaan kaikki esikoiset Egyptin maassa, sekä ihmiset että eläimet, ja panen toimeen rangaistustuomion, jonka minä olen langettanut kaikista Egyptin jumalista. Minä olen HERRA. Ja veri on oleva merkki, teille suojelukseksi, taloissa, joissa olette; sillä kun minä näen veren, niin minä menen teidän ohitsenne, eikä rangaistus ole tuhoava teitä, kun minä rankaisen Egyptin maata. 29 Ja puoliyön aikana tapahtui, että HERRA surmasi kaikki Egyptin maan esikoiset, valtaistuimellaan istuvan faraon esikoisesta vankikuopassa olevan vangin esikoiseen asti, ynnä kaikki karjan esikoiset. (2. Moos. 12: 12,13, 29)

Näemme kuinka HERRA vapauttaa omat esikoisensa ja samalla tuhoaa egyptiläisten esikoiset, että he tietävät sen tuskan. Tässä HERRA tulee tuhoamaan Egyptiläisten toivon, ilon ja ylpeyden. Taivaan esikoinen tuli Israelin kautta, joka on myös JUMALAN Esikoinen. Hän käyttää sanaa esikoinen ja Israel rakastamaan maailmaa ja se JUMALAN rakkaus on liian iso vain Israelia varten. Tämä on suurinta pyyteetöntä rakkautta myös seurakunnalle, kuten sanottu se seurakunta, joka on ylösotossa mukana on juuri esikoisseurakunta! Vanhemmat haluavat kasvattaa esikoisen erittäin hyvin ja hän saa paljon rakkautta vanhemmilta. Jos jotain huonoa tapahtuu esikoiselle, niin kodin ylpeys, toivo ja ilo on poissa. Kun esikoinen menestyy elämässään monilla alueilla, niin hän on perheen ylpeys. Esikoisella on vastuita ja etuoikeuksia. Hän on esimerkki, jota muut sisarukset voivat seurata. HERRA valitsi Israelin roolimalliksi ja esimerkiksi kansakunnille, kun Israel olisi palvonut oikein, niin JUMALA siunaisi Israelia ja kaikki muut kansakunnat alkaisivat palvelemaan Israelin JUMALAA.

Kaikki, mikä avaa äidinkohdun, on minun; samoin myös kaikki sinun karjasi urospuolet, raavaittesi ja lampaittesi ensiksi synnyttämät. Mutta aasin ensiksi synnyttämä lunasta lampaalla, mutta jos et sitä lunasta, niin taita siltä niska. Jokainen esikoinen pojistasi lunasta. Ja tyhjin käsin älköön tultako minun kasvojeni eteen. Kuusi päivää tee työtä, mutta lepää seitsemäs päivä; kyntö-ja elonleikkuuaikanakin sinun on levättävä. Ja vietä viikkojuhla, kun leikkaat nisusi uutisen, ja korjuujuhla vuoden vaihteessa. Kolme kertaa vuodessa kaikki sinun miesväkesi tulkoon HERRAN, sinun HERRASI, Israelin JUMALAN, kasvojen eteen. Sillä minä karkotan kansat sinun tieltäsi ja laajennan sinun alueesi; eikä kukaan ole himoitseva sinun maatasi, kun sinä kolme kertaa vuodessa vaellat tullaksesi HERRAN, sinun JUMALASI, kasvojen eteen. (2. Moos. 34: 19-24)

HERRA antoi Israelille käskyn, että kaikki kohdun ensihedelmät ja esikoiset ovat HERRAN. Kaikki viljelysmaiden ensihedelmät kuuluvat JUMALALLE. Kaikki karjasi ja eläimesi esikoiset kuuluvat JUMALALLE. Hepreassa sana esikoinen ja ensihedelmä jakavat saman juurisanan, ne tulevat samasta alkulähteestä, samasta juurisanasta. Esikoinen on ensimmäinen joka tulee kohdusta ja ensihedelmä. HERRA sanoi heprealaisille, että sinun esikoispoikasi kuuluvat aina HERRALLE. Heprealaiskulttuurissa (erityisesti Cohen-sukukunnan keskuudessa) vietiin esikoispoika näytille papille ja papin tuli tarkastaa esikoispoika ja kantaa häntä sylissään ja katsoa että hän on terve poikalapsi ilman virhettä. Sen jälkeen pappi kysyy vanhemmilta seuraavan kysymyksen: tämä lapsi vai 5 sekeliä hopearahaa? Kumman valitset? Kaikki esikoispojat tuodaan HERRALLE, jotta heistä tulee Israelin pappeja, mutta tällöin Israel olisi täynnä pappeja. Vanhemmat usein valitsevat lapsen ja tällöin heidän tulee maksaa 5 sekeliä vapauttaakseen lapsensa. Pappi siunaa lapsen ja lapsi tulee kotiin. Myös JEESUS MESSIAS, Taivaan Esikoinen tarkastettiin, että Hän oli virheetön poikalapsi, jotta Hän täyttäisi Lain vaatimukset Esikoisuudesta. Miksi HERRA käytti esikoista rakastamaan maailmaa ja komponenttina JUMALAN pyyteettömän rakkauden tornissa?

15 Jos jollakin miehellä on kaksi vaimoa, toinen, jota hän rakastaa, ja toinen, jota hän hylkii, ja he synnyttävät hänelle lapsia, sekä se, jota hän rakastaa, että se, jota hän hylkii, ja esikoinen on hyljityn poika, 16 Älköön hän, kun jakaa pojilleen omaisuutensa perinnöksi, antako esikoisoikeutta rakastetun pojalle syrjäyttämällä hyljityn vaimon pojan, joka on esikoinen; 17 vaan hän tunnustakoon esikoisekseen hyljityn vaimon pojan ja antakoon hänelle kaksinkertaisen osan kaikesta, minkä omistaa. Sillä hän on hänen miehuutensa parhain; hänen on esikoisoikeus (5. Moos 21: 15-17).

Vanhemman naisen pojalle kuuluu aina perintö, sillä hänen esikoispoikansa on se oikea todellinen esikoinen. Tällä on hengellinen merkitys. Kaksi Iisakin lasta tappeli hänen vaimonsa kohdussa: Esau ja Jaakob. Esau tuli ensi ulos, mutta hän menetti esikoisuutensa Jaakobille eli Israelille. Tällä on myös hengellinen merkitys. Voimme menettää myös meidän esikoisuutemme seurakuntana, jos lankeamme syntiin.

1 Sitten Joosafat meni lepoon isiensä tykö, ja hänet haudattiin isiensä viereen Daavidin kaupunkiin. Ja hänen poikansa Jooram tuli kuninkaaksi hänen sijaansa. 2 Ja hänellä oli veljiä: Joosafatin pojat Asarja, Jehiel, Sakarja, Asarjahu, Miikael ja Sefatja. Nämä kaikki olivat Joosafatin, Israelin kuninkaan, poikia. 3 Ja heidän isänsä oli antanut heille suuria lahjoja, hopeata, kultaa ja kalleuksia, sekä varustettuja kaupunkeja Juudassa; mutta kuninkuuden hän oli antanut Jooramille, sillä tämä oli esikoinen. (2. Aik. 21:1-3)

Näetkö tässäkin Raamatun paikassa esikoisen etuoikeuden? Esikoiselle kuuluu kaksoisperintö, kuninkuuden perintö, valtakunnan perintö, esikoinen on valtaistuimen perillinen. ISÄ lähetti meille Taivaan Esikoisen, kun hän tuli rakastamaan ihmiskuntaa pyyteettömällä rakkaudellaan. Se seurakunta joka otetaan ylöstempauksessa Taivasten Valtakuntaan on esikoinen ja hänen nimensä on esikoisseurakunta! Emmekö mekin Suomen seurakuntana haluaisi omistaa itsellemme tämän esikoisuuden aseman ja esikoisen etuoikeudet Taivaan Esikoisen Jeesuksen MESSIAAN kautta HÄNEN pyhänä seurakuntanaan?

 

 

MITÄ SIMEON SAARNAA TÄMÄN PÄIVÄN SEURAKUNNALLE?

Kun HERRA halusi rakastaa maailmaa, niin hänen tuli antaa hänen esikoisensa. Kun Maria synnytti esikoisensa, niin hänen myös tuli täyttää kaikki heprealaiskulttuurin tavat ja JUMALAN lait koskien esikoista. Jotta JEESUS voi totisesti olla esikoinen Betlehemin ja Marian kautta.

Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa (Luuk. 2:7).

Marialla on esikoinen, mutta hänen tulee täyttää JUMALAN laki, joka liittyy heprealais-kulttuuriin. Hänen tuli tuoda lapsi temppelin papille.

21 Kun sitten kahdeksan päivää oli kulunut ja lapsi oli ympärileikattava, annettiin hänelle nimi JEESUS, jonka enkeli oli hänelle antanut, ennenkuin hän sikisi äitinsä kohdussa. 22 Ja kun heidän puhdistuspäivänsä, Mooseksen lain mukaan, olivat täyttyneet, veivät he hänet ylös Jerusalemiin asettaaksensa hänet HERRAN eteen 23 -niinkuin on kirjoitettuna HERRAN laissa: "Jokainen miehenpuoli, joka avaa äidinkohdun, luettakoon HERRALLE pyhitetyksi" - 24 ja uhrataksensa, niinkuin HERRAN laissa on säädetty, parin metsäkyyhkysiä tai kaksi kyyhkysenpoikaa. 25 Ja katso, Jerusalemissa oli mies, nimeltä Simeon; hän oli hurskas ja jumalinen mies, joka odotti Israelin lohdutusta, ja Pyhä Henki oli hänen päällänsä. 26 Ja Pyhä Henki oli hänelle ilmoittanut, ettei hän ollut näkevä kuolemaa, ennenkuin oli nähnyt HERRAN Voidellun. 27 Ja hän tuli Hengen vaikutuksesta pyhäkköön. Ja kun vanhemmat toivat JEESUS-lasta sisälle tehdäkseen hänelle, niinkuin tapa oli lain mukaan, 28 otti hänkin hänet syliinsä ja kiitti JUMALAA ja sanoi: 29 "HERRA, nyt sinä lasket palvelijasi rauhaan menemään, sanasi mukaan; 30 sillä minun silmäni ovat nähneet sinun autuutesi, 31 jonka sinä olet valmistanut kaikkien kansojen nähdä, 32 valkeudeksi, joka on ilmestyvä pakanoille, ja kirkkaudeksi kansallesi Israelille".  (Luuk. 2:21-32).

Maria tuo lapsen ja Simeon ilmestyy. Simeon-pappi juoksee ja ottaa lapsen käsivarsilleen. Hän löytää terveen lapsen. Pyhä Henki on jo puhunut Simeonille tulevasta Messiaasta! Pyhä Henki oli jo puhunut Simeonille, että hän ei tule kuolemaan. Tämä on siis ennen helluntaita. Pyhä Pyhä Henki oli jo tullut ja puhunut Simeonille, että MESSIAS on tulossa ja hän ei tule kuolemaan ennen tätä. Hän tuli Pyhän Hengen vaikutuksesta pyhäkköön JEESUS-lapsen luokse ja otti hänet syliinsä. Kun äiti tuo lapsen, niin Simeon sanoo, että nyt hän on valmis kuolemaan. Simeon saarnaa väkevää evankeliumia tämän päivän seurakunnalle. Tarkastelemme tänään kuka on Simeon?

Temppeli Jerusalemissa oli poliittinen ja uskonnollinen keskus juutalaisille. Se oli yhteisöllinen kokoontumiskeskus. Ihmiset vaelsivat Jerusalemiin palvomaan JUMALAA ja temppeli oli hengellinen keskus. JUMALA kohtasi siellä ihmisiä ja asui siellä. Simeon piteli MESSIASTA Israelin temppelissä ja HERRA esitteli MESSIAAN maailmalle. Israelin temppelistä näytettiin MESSIAS kaikille kansakunnille. Simeon oli hurskas mies, vanhurskas, oikeamielinen mies. Simeon piti JUMALAN liiton. Simeon oli nuhteeton. Simeon oli hyvin vanha. Hän oli odottanut kauan aikaa. Hän saarnaa tämän päivän seurakunnalle, että kun tapaat MESSIAAN, niin ei ole enää kuoleman pelkoa! Voit päästää palvelijasi rauhaan. Kuinka kauan olet odottanut MESSIASTA, niin ei väliä, sillä nyt kaikki on ok! Simeon totteli kaikkia HERRAN käskyjä. Hän oli uskollinen HERRALLE. Simeon oli hyvin omistautunut HERRALLE. Hän osoitti paljon kunnioitusta HERRALLE ja oli Hänelle kuuliainen. Hän ei ollut ylimielinen tai ylpeä. Hän odotti Israelin Lohdutusta ja kirkkautta. Simeon oli vastaanottanut Pyhän Hengen. Simeon teki tässä perustaa helluntaita varten. Vain tiettyjen valittujen ihmisten ylle tuli Pyhä Henki. Simeonilla oli tietty tarkoitus, tiettyä tarkoitusta varten ennen helluntaita. Hänen silmänsä oli nähnyt Israelin kirkkauden, kuninkaan. Oli pimeyttä pakanoiden keskuudesta, he elivät pimeydessä. MESSIAS oli pakanoiden kirkkaus ja valkeus! Simeon näki tämän suuren näyn Israelin odottaessa kuka on MESSIAS. Kun JEESUS tuli kastettavaksi:

Ja Johannes todisti sanoen: "Minä näin Hengen laskeutuvan taivaasta alas niin kuin kyyhkysen, ja se jäi hänen päällensä. Ja minä en tuntenut häntä; mutta hän, joka lähetti minut vedellä kastamaan, sanoi minulle: 'Se, jonka päälle sinä näet Hengen laskeutuvan ja jäävän, hän on se, joka kastaa Pyhällä Hengellä'. Ja minä olen sen nähnyt ja olen todistanut, että tämä on JUMALAN Poika." (Joh. 1:32-34)

Nyt Israel ja koko maailma odottaa MESSIASTA. Johannes näki itsensä kastamassa. Kenen päälle Pyhä Henki tulee, tämä on MESSIAS. JUMALAN Valkeus, kirkkaus ja ilmestys pakanoille! Pyhä Henki johdatti Simeonia. Simeon varmasti näki JUMALAN kirkkauden loisteen tulevan taivaasta lapsen ylle? Kirkkaus taivaasta – voimme kuvitella, MESSIAAN päällä Näin HERRA osoittaa palvelijansa. Naiset eivät saaneet mennä sisälle temppeliin, synagogaan. Naiset pysyttelivät temppelin ulkopuolella. Naiset istuvat ulkopuolella ja miehet sisällä temppelissä. Pakanat ovat myös ulkopuolella. Henki liikutti Simeonia ja hän näki ja juoksi naisen luokse, jolla oli lapsi. MESSIAS esiteltiin siellä ulkopuolella, naisten ja pakanoiden luona. Näimme kuinka tämä temppeli tulee hylkimään MESSIASTA! HERRA sanoo: Kuten Johannes Kastaja, niin tulen operoimaan palvelustyöni ulkopuolella -en temppelin sisällä! Voisiko olla, että pakanat ottivat hänet vastaan ennemmin kuin uskonnolliset juutalaiset temppelin sisällä. On niin paljon mitä Simeon saarnaa seurakunnalle!

1. Raamattu lupasi, että Simeon tulee olemaan MESSIAAN todistaja
2. Pyhä Henki antoi tämän ilmestystiedon MESSIAAN tulemisesta hänelle (Pyhä Henki oli hän, joka toi MESSIAAN Marialle)
3. Simeon oli odottanut hyvin pitkään. Hän oli vanha. Kun hän näki MESSIAAN, hän oli valmis kuolemaan
4. Simeon on se pappi, jolle JEESUS tuotiin lunastettavaksi/vapautettavaksi esikoisena (koskien lakia esikoisien siunaamisesta)
5. Simeon siunasi JEESUKSEN
6. Maria ei olisi koskaan saanut mennä sisälle päätemppeliin. Hän pysytteli naisten puolella. Kokous Simeonin ja MESSIAAN välillä tapahtui naisten tai pakanoiden alueella
7. Temppeli on palvonnan keskus, jossa JUMALA kohtasi ihmisensä, JUMALA asui. Temppelin ulkopuolella HERRA näytti suunnitelmansa MESSIAASTA, joka vapahtaisi Israelin ja olisi kansakuntien lunastaja
8. Pakanoiden ja Israelin valkeus, kirkkaus ja ilmestys
9. Hän on valmis kuolemaan, lähtemään rauhassa, kun hän näki MESSIAAN. Kuoleman piikki on voitettu, hän ei enää pelännyt kuolemaan, hän näki ihmiskunnan pelastuksen ja ikuisen elämän. JEESUKSEN kautta hän pääsee taivaaseen. Ne jotka tapaavat MESSIAAN, niin heillä tulee olemaan ikuinen elämä JUMALAN kanssa. He eivät pelkää kuolemaa. Kuka tahansa tapaa MESSIAAN, niin hänen ei koskaan enää tarvitse pelätä kuolemaa!
10. Simeon odotti ja odotti kärsivällisesti kauan ja katsoen jatkuvasti tarkastaen suuren MESSIAAN tulemusta
11. Hän näki pyhän Hengen antamien lupausten täyttyvän
12. Jesaja 52:10: HERRA on osoittanut pyhän käsivartensa voiman kaikkien kansojen silmien edessä, niin että maan kaikki ääret näkevät pelastuksen, jonka meidän JUMALAMME on tuonut. -> Hän näki ihmiskunnan pelastuksen
13. Hän näki syntien anteeksiantamisen, pelastus tulee parannuksenteon kautta ja syntien anteeksiantamisen kautta
14. Jesaja 40:5: kunnia-kirkkaus. HERRAN kunnia ilmestyy: kaikki liha saa sen nähdä. Sillä HERRAN suu on puhunut." Simeon näki kansakuntien pelastuksen lapsessa jona hän tapasi naisten alueella, Hän näki Israelin kirkkauden.
15. Ihmiskunnan pelastus oli jo valmisteltu ennen luomakuntaa
16. Siellä oli ihmisiä, jotka näkivät ja todistivat tämän siunaamisen, Simeon tiesi, että pelastus oli näytetty kaikille kansakunnille

Ja Mooses nousi JUMALAN tykö, ja HERRA huusi häntä vuorelta ja sanoi: "Sano näin Jaakobin heimolle ja ilmoita israelilaisille: 4 'Te olette nähneet, mitä minä olen tehnyt egyptiläisille ja kuinka minä olen kantanut teitä kotkan siivillä ja tuonut teidät luokseni. 5 Jos te nyt kuulette minun ääntäni ja pidätte minun liittoni, niin te olette minun omaisuuteni ennen kaikkia muita kansoja; sillä koko maa on minun. 6 Ja te olette minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa.' Sano nämä sanat israelilaisille." (2. Moos 19:3-6: 3).

Kun Simeon tapasi JEESUKSEN, niin hän ymmärsi, että kun JUMALA erotti Israelin Egyptistä, niin tämä ei ollut ainoastaan Israelin vapautus, vaan se koski myös kaikkia kansakuntia. JUMALALLA oli suunnitelma myös kaikille kansakunnille. Valkeudeksi, joka on ilmestyvä pakanoille, ja kirkkaudeksi kansallesi Israelille. Muistatteko kun Israel erotettiin, niin se oli sitä varten, että se voisi ylistää pyhästi ja pitää liiton JUMALAN kanssa. Ja tässä prosessissa kaikki muut kansakunnat voisivat olla vedettyinä palvomaan samaa JUMALAA, kun he näkevät kuinka Israel ylistää ja kirkkaus tulee. Israel kuitenkin epäonnistui tehtävässään, sillä hän aina rikkoi JUMALAN liiton. Simeon opettaa seurakunnalle, että kuinka tärkeä oletkaan, vaikka esikoinen ja sinulle annetaan vastuu, mutta et ole uskollinen HERRALLE, niin et tule saavuttamaan tätä tehtävää. Kun Israel epäonnistui tuomaan JUMALAN ilmestyksen ja valkeuden, niin Simeon näkee MESSIAAN tulevan ja ilmestykseksi ja valoksi pakanoille. Se mitä Israel menetti, niin nyt MESSIAS tulee sen saavuttamaan. Hän kutsui Israelia pappiskansaksi, omaisuuskansakseen, joka johtaisi kaikki kansakunnat palvomaan JUMALAA. Israel oli siis uskoton ja MESSIAS tuli täyttämään sen, miten Israel epäonnistui olemaan valkeutena kansakunnille, ja JEESUS itse tuli esittelemään JUMALAN kansakunnille, pakanoille.

Jesaja 42:6-7. Minä, HERRA, olen vanhurskaudessa kutsunut sinut, olen tarttunut sinun käteesi, varjellut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi, pakanoille valkeudeksi, avaamaan sokeat silmät, päästämään sidotut vankeudesta, pimeydessä istuvat vankihuoneesta.
Jesaja 49:6: hän sanoo: Liian vähäistä on sinulle, joka olet minun palvelijani, kohottaa ennalleen Jaakobin sukukunnat ja tuoda takaisin Israelin säilyneet: minä panen sinut pakanain valkeudeksi, että minulta tulisi pelastus maan ääriin asti.
Jesaja 60:1: Nouse, ole kirkas, sillä sinun valkeutesi tulee, ja HERRAN kunnia koittaa sinun ylitsesi.
Luukas 1:78-79: meidän JUMALAmme sydämellisen laupeuden tähden, jonka kautta meidän puoleemme katsoo aamun koitto korkeudesta, loistaen meille, jotka istumme pimeydessä ja kuoleman varjossa, ja ohjaten meidän jalkamme rauhan tielle (parannuksenteon tielle)."

Pakanat olivat pimeydessä ilman valkeutta ja heillä ei ollut ilmestystä JUMALASTA. He eivät tienneet kuinka tulla JUMALAN sovitetuiksi. Pakanat eivät tienneet kuinka liittyä JUMALAN perheeseen. MESSIAS, jonka Simeon näki, tulisi näyttää pakanoille tien JUMALAN perheeseen. Simeon myönsi, että MESSIAAN valkeus toisi kirkkauden Israelille ja valkeuden pakanoille.

Minä olen antanut vanhurskauteni lähestyä, se ei ole kaukana; ei viivy pelastus, jonka minä tuon. Minä annan Siionissa pelastuksen, annan kirkkauteni Israelille (Jesaja 46:13).

Mikä ovat tämän JEESUS-lapsen etuoikeudet?

häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan. 14 Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen, 15 ja hän on näkymättömän JUMALAN kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa. 16 Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai HERRAuksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen, 17 ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa. 18 Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen (Kol. 1: 13-18).

HERRA antoi kaikista parhaimpansa meille, ihmiskunnalle! HERRA ei valinnut arkkienkeliä vaan ainokaisen poikansa esitelläkseen rakkautensa seurakunnalle. Joosafat siunasi kaikki poikia, mutta esikoiselle hän antoi kuninkuuden. JEESUS oli Taivaan esikoinen. HÄN tappoi egyptiläisten esikoiset, mutta esikoiskansansa Israelin hän käski sivelemään merkiksi verta ovenpieliin ja kun hän näkee veren, niin Israelin esikoiset eivät tule kuolemaan, koska taivaassa on jo esikoinen -JEESUS. JUMALAN perheeseen kuuluu Israel ja seurakunta. Kun tuomioistuinsaleissa oli tuomio, niin HERRA JEESUS käveli siellä ja hänestä tuli ikään kuin lunnaat. JEESUS sanoi: ota minut älä satuta heitä. Kaikki jotka ovat JUMALAN perhettä, niin heidän esikoiset eivät tule kuolemaan, koska taivaan Esikoinen on jo annettu. Kolossalaiskirjeessä näemme että kaikki luotiin Hänessä, esikoisessa, kaikki valta on hänellä. Esikoisen Herraus kattaa kaiken luomakunnan. Taivaan esikoinen on myös ylösnousseiden kuolleiden esikoinen, ymmärrätkö miksi Simeon juhli kaikkea tätä? Kun hän näki lapsen, hän tajusi että tämä on se lapsi, joka on voittanut kuoleman.

Psalmi 89:28. Minä säilytän armoni hänelle iankaikkisesti, ja minun liittoni hänen kanssaan on luja.

Esikoisella on etuoikeuksia, ja JUMALA valitsi Taivaan esikoisen vapauttajaksemme. Taivaan esikoisella on etuoikeuksia, hän tulee Kuninkaiden kuninkaana ja Herrain Herrana. Hän on se, joka oli kykenevä täyttämään tehtävän. Kaikki luomakunta on hänen allaan, astinlautanaan. HÄN oli kaiken luomakunnan esikoinen, mutta se ei tarkoita, että hän olisi luotu. Kaikki oli luotu hänen kauttaan, HÄN on luoja. HERRA antoi parastaan. Seurakunta on langennut luopumukseen siksi, koska hän on epäonnistunut ymmärtämään JEESUKSEN voimallisuuden ja väkevyyden.

Hep. 7: 11-28: Jos siis täydellisyys olisi saavutettu leeviläisen pappeuden kautta, sillä tähän on kansa laissa sidottu, miksi sitten oli tarpeen, että nousi toinen pappi Melkisedekin järjestyksen mukaan eikä tullut nimitetyksi Aaronin järjestyksen mukaan? 12 Sillä pappeuden muuttuessa tapahtuu välttämättä myös lain muutos. 13 Sillä se, josta tämä sanotaan, oli toista sukukuntaa, josta ei kukaan ole alttaritointa hoitanut. 14 Onhan tunnettua, että meidän HERRAmme on noussut Juudasta, jonka sukukunnan pappeudesta Mooses ei ole mitään puhunut. 15 Ja tämä käy vielä paljoa selvemmäksi, kun nousee toinen pappi, Melkisedekin kaltainen, 16 joka ei ole siksi tullut lihallisen käskyn lain mukaan, vaan katoamattoman elämän voimasta. 17 Sillä hänestä todistetaan: "Sinä olet pappi iankaikkisesti Melkisedekin järjestyksen mukaan". 18 Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön 19 -sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi-mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme JUMALAA. 20 Ja niinkuin tämä ei tapahtunut ilman valan vannomista-nuo taas ovat papeiksi tulleet ilman heistä vannottua valaa, 21 mutta tämä hänestä vannotulla valalla, sen asettamana, joka hänelle sanoi: "HERRA on vannonut eikä ole katuva: 'Sinä olet pappi iankaikkisesti'" - 22 niin on myös se liitto parempi, jonka takaajaksi JEESUS on tullut. 23 Ja noita toisia pappeja on tullut useampia, koska kuolema ei sallinut heidän pysyä; 24 mutta tällä on katoamaton pappeus, sentähden että hän pysyy iankaikkisesti, 25 jonka tähden hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan JUMALAN tykö tulevat, koska hän aina elää rukoillakseen heidän puolestansa. 26 Senkaltainen ylimmäinen pappi meille sopikin: pyhä, viaton, tahraton, syntisistä erotettu ja taivaita korkeammaksi tullut, 27 jonka ei joka päivä ole tarvis, niinkuin ylimmäisten pappien, ensiksi uhrata omien syntiensä edestä ja sitten kansan; sillä tämän hän teki kerta kaikkiaan, uhratessaan itsensä. 28 Sillä laki asettaa ylimmäisiksi papeiksi ihmisiä, jotka ovat heikkoja, mutta valan sana, joka on myöhäisempi kuin laki, asettaa Pojan, iankaikkisesti täydelliseksi tulleen.

Miksi Simeon juhli kun hän kohtasi MESSIAAN ja näki tämän kaiken? Näetkö nämä Taivaan Esikoisen etuoikeudet tässä? JEESUS toi Melkisedekin kuninkuuden, JUMALAN ikuisen pappeuden. Kun Simeon näki lapsen siellä naisten alueella, niin hänen silmänsä olivat nähneet Saalemin kuninkaan. Melkisedekin kuninkuuden, joka on tuonut ikuisen elämän.
Ymmärrätkö tämän toivon? Joka tuo meidät lähemmäs HERRAA. Koska taivaassa hän istuu ISÄN oikealla puolella. Jos JUMALAN perheessä on jotain vialla, niin tämä Kuningas kuiskaa ISÄLLE, ISÄ auta heitä. HÄNESSÄ olemme lähellä HERRAA. Hän on Kuningas ikuisesti! Katsokaa näitä hyötyjä, kun HERRA toi hänen Esikoisensa meille. Hän on taivaita korkeammaksi tullut. HÄNESTÄ on tullut meidän ylin pappi, jonka Simeon näki. Nämä ovat esikoisen etuoikeuksia taivaassa. Ja näin mekin voimme nauttii näistä etuoikeuksista. Kun tulet esikoisen ystäväksi, niin myös sinä nautit näistä oikeuksista ja pääset niistä osallisiksi.

Psalmi 110: 1-4: Daavidin virsi. HERRA sanoi minun HERRALLENI: "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi". 2 HERRA ojentaa sinun valtasi valtikan Siionista; hallitse vihollistesi keskellä. 3 Altis on sinun kansasi sinun sotaanlähtösi päivänä: pyhässä asussa sinun nuori väkesi nousee eteesi, niinkuin kaste aamuruskon helmasta. 4 HERRA on vannonut eikä sitä kadu: "Sinä olet pappi iankaikkisesti, Melkisedekin järjestyksen mukaan".

Kun HERRA rakensi sitä korkeaa tornia, joka esitteli Hänen Pyyteetöntä rakkauttaan seurakunnalle. Hän rakensi ja suunnitteli sen systemaattisesti (kts. komponentit). Ja se kohoaa niin korkealle. JEESUS MESSIAS Valtakunnan perillinen, kaikki on luotu hänessä, kuningasten KUNINGAS ja herrojen HERRA. Istuen ISÄN oikealla puolella. Kuolleitten ylös nousseiden ensimmäinen. Näette esikoisuuden etuoikeudet! HERRA antoi parhaimpansa. Vihollisesi on astinlautanasi. Saa hallita vihollisia voimallisesti valtikalla. Ymmärrätkö sen hinnan kun JUMALA osoittaa pyyteetöntä rakkauttansa? Ja HÄN antoi parhaimpansa kidutettavaksi ristille.

Ja siitä, kun hän jälleen tuo esikoisensa maailmaan, hän sanoo: "Ja kumartakoot häntä kaikki JUMALAN enkelit" (Hep 1:6). Meidän tulee ymmärtää kuinka suuren hinnan JEESUS maksoi ja pelätä JUMALAA. HERRA antoi kaikista parhaimpansa! Aarteensa! Taivaan Rakas, kultainen Poika tullaan kiduttamaan ristillä. Jopa Taivaat palvovat HÄNTÄ. Mitä JUMALA antoi on jotain liian suurta kuvailtavaksi.

Ilm. 1: 5: ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä.

Hep. 12:23: taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö, ja tuomarin tykö, joka on kaikkien JUMALA, ja täydellisiksi tulleitten vanhurskasten henkien tykö,

Se seurakunta joka otetaan ylöstempauksessa Taivasten Valtakuntaan on esikoinen ja hänen nimensä on esikoisseurakunta! Emmekö mekin Suomessa haluaisi omistaa itsellemme kaiken tämän esikoisuuden aseman Taivaan esikoisen Jeesuksen kautta? HERRA suunnitteli kuinka hän tulee näyttämään rakkautta seurakunnalle ja hän käytti Israelia tässä esimerkkinä. Kun JUMALA antoi meille esikoisensa, niin hän antoi taivaan ilon, ylpeyden ja toivon. Hän on suurin ja voimallisin! Hän istuu taivaissa. Kun JUMALA haluaa rakastaa maailmaa, niin hän nostaa esiin esikoisen, esikoisuuden. Tarkoittaen, että jopa mekin kristittyinä, jos me haluamme mennä ja antaa kuolevalle maailmalle JUMALAN Pyyteetöntä rakkautta, niin meidän tulee tehdä samalla tavalla ja keskittää heidän huomionsa tähän esikoiseen ja esikoisuuden valtaviin etuoikeuksiin ja siihen Valtakunnan perintöön, jonka hän tuo maailmaan.

 

 

AABRAHAMIN USKO

1 Näiden tapausten jälkeen JUMALA koetteli Aabrahamia ja sanoi hänelle: "Aabraham!" Hän vastasi: "Tässä olen". 2 Ja hän sanoi: "Ota Iisak, ainokainen poikasi, jota rakastat, ja mene Moorian maahan ja uhraa hänet siellä polttouhriksi vuorella, jonka minä sinulle sanon". 3 Varhain seuraavana aamuna Aabraham satuloi aasinsa ja otti mukaansa kaksi palvelijaansa sekä poikansa Iisakin, ja halottuaan polttouhripuita hän lähti menemään siihen paikkaan, jonka JUMALA oli hänelle sanonut (1. Moos 22:1-3)

HERRA tuli Aabrahamille ja lupasi hänelle kaikki siunaukset. Minulla on liitto kanssasi. Vaimollasi tulee olemaan lapsi, annat hänen nimekseen Iisak. Hän tulee olemaan siunaus kaikille kansakunnille. Iisakin jälkeläisten kautta tulee myös ihmiskunnan Lunastaja (MESSIAS).

Minä runsaasti siunaan sinua ja teen sinun jälkeläistesi luvun paljoksi kuin taivaan tähdet ja hiekka, joka on meren rannalla, ja sinun jälkeläisesi valtaavat vihollistensa portit (1. Moos. 22:17).

Aabraham oli jo auringonlaskun iässä, hän oli jo vanha. Hänen vaimonsa ihmetteli kuinka tämä voi olla mahdollista. Tämä lupaus täyttyi ja lapsi syntyi. Tämä lapsi sisällytti kaikki JUMALAN lupaukset. Kun he katselivat lapsen kasvua, niin hän kasvoi todella hyvin ilman ongelmia. Yhtäkkiä HERRA tulee ja sanoo, Aabraham, Aabraham, haluan että huomenna aamulla otat Iisakin, jota sinä RAKASTAT, se ainoa jota rakastat (et vihaa) ota hänet ja teurastat hänet vuorella. Mikä on hämmästyttävää, niin Aabraham seuraavana aamuna todella heräsi ja alkoi pakkaamaan matkaa varten. Tätä kutsuttiin saatanan palvonnaksi, okkultismiksi, sillä tämä on ihmisuhraamista. Sitä harjoitettiin pahojen ihmisten kautta, jossa uhrattiin ihmisiä. Tämä kuului Aabrahamin ajassa okkultismiin ja nyt HERRA puhui, että mene tee satanismia. Ota poikasi, teurasta hänet, katkaise hänen kurkkunsa. Tarvitaan todella erityislaatuista ja yliluonnollista rakkautta JUMALAA kohtaan, sekä valtavaa USKOA, jotta voi totella hänen käskyään ja ottaa ainoan poikasi, johon JUMALA on antanut kaikki lupauksensa ja nyt JUMALA sanookin, että mene ja katkaise hänen kaulansa ja polta hänet. Ymmärrätkö, miksi Aabrahamia kutsutaan Uskon isäksi? En tiedä miten valtavaa uskoa sinulta vaaditaan, että voit pakata seuraavana aamuna ja mennä tekemään näin. Se on epänormaalia uskoa, yliluonnollista uskoa, jota on vaikea löytää tästä maailmasta.

3 Varhain seuraavana aamuna Aabraham satuloi aasinsa ja otti mukaansa kaksi palvelijaansa sekä poikansa Iisakin, ja halottuaan polttouhripuita hän lähti menemään siihen paikkaan, jonka JUMALA oli hänelle sanonut. 4 Kolmantena päivänä Aabraham nosti silmänsä ja näki sen paikan kaukaa. 5 Silloin Aabraham sanoi palvelijoilleen: "Jääkää tähän aasin kanssa. Minä ja poika menemme tuonne rukoilemaan; sitten me palaamme luoksenne." 6 Ja Aabraham otti polttouhripuut ja sälytti ne poikansa Iisakin selkään; itse hän otti käteensä tulen ja veitsen, ja niin he astuivat molemmat yhdessä. 7 Iisak puhui isällensä Aabrahamille sanoen: "Isäni!" Tämä vastasi: "Tässä olen, poikani". Ja hän sanoi: "Katso, tässä on tuli ja halot, mutta missä on lammas polttouhriksi?" (1. Moos .22:3-7)

JUMALA sanoi, katso tässä on lupausten poika ja kaikki sinun siunauksesi ovat tässä pojassa, jopa MESSIAS tulee tulemaan hänen kauttaan. Hänestä tulee valtaisa sukupolvi kuin taivaan tähdet ja hiekanjyvät meren pohjalla. Sitten yhtäkkiä HERRA sanoo, ota hänet ja teurasta hänet ja uhraa hänet polttouhrina. Kuinka voit tehdä näin ja uskoa tätä? Kun HERRA puhuu jotain, niin voit miettiä sitä koko yön ja kun heräät aamulla sanot, a aaa olen muuttanut mieleni! Eilen olin ok, mutta tänään tuntuu, että en olekaan valmis. Hän matkusti kolme päivää! Jopa ensimmäisen päivän jälkeen voisit alkaa miettimään, että nyt tuntuu että kaikki ei ole oikein reilassa ja tiekin on huono ja kivinen. Koko ensimmäisen päivän aikana kävellen ja kävellen, hän olisi monta kertaa ehtinyt vaihtamaan mieltänsä. Hän käveli kolme päivää. Hänellä oli paljon aikaa muuttaa mielensä ja sanoa ei! Toinen hetki kun Aabraham olisi voinut muuttaa mielensä oli silloin, kun hänen rakas poikansa katsoi häntä viattomasti silmiin kysyen; ”Isä, Katso, tässä on tuli ja halot, mutta missä on lammas polttouhriksi? Tämä oli toinen hetki kun isä olisi voinut muuttaa mielensä. Se voisi murtaa sydämen, eikö? En ole valmis enkä edes halua. Hän olisi voinut sanoa, JUMALA sinä tiedät sydämeni, JUMALA sinä tiedät että minä rakastan sinua, mutta tämä on nyt hiukan liikaa JUMALANI, sinä tiedät, en voi teurastaa lastani. Hän olisi voinut sanoa näin. Tai hän olisi voinut sanoa, että nyt en halua liittoa sinun kanssasi. Katso muita ihmisiä, he elävät tavallista elämää ja he ovat okei. Nämä muut, joilla ei ole liittoa kanssasi, he ovat ok, heillä menee ihan hyvin. Toinen hetki kun Aabraham olisi voinut muuttaa mielensä.

Aabraham opettaa kestävän opetuksen seurakunnalle. Kun katsot tämän päivän seurakuntaa, niin näet, kuinka meidän usko on niin heiveröistä. Pienikin koettelemus tulee eteemme, niin luovutamme. Nyt en enää halua. Olen muuttanut mieleni. Missä on uskosi? Kun MESSIAS tulee, onko sinulle uskoa jäljellä? Sanotko että nyt on liikaa paineita, nyt en enää pysty. Meillä on pieni usko! Aabraham opettaa todella voimallisesti uskosta meille. Meillä tulee olla uskoa! Tämän päivän seurakunnan toleranssi ja kestävyys on niin alhainen.

8 Aabraham vastasi: "JUMALA on katsova itselleen lampaan polttouhriksi, poikani". Ja he astuivat molemmat yhdessä. 9 Ja kun he olivat tulleet siihen paikkaan, jonka JUMALA oli hänelle sanonut, rakensi Aabraham siihen alttarin, latoi sille halot, sitoi poikansa Iisakin ja pani hänet alttarille halkojen päälle.

Miten tämä voi olla mahdollista, kuinka voit tehdä näin?! Toinen hetki hänelle kieltäytyä, ei HERRANI, en voi tehdä näin. Oli niin paljon koettelemuksia, poikkipuita teillä, vuoria, jotka olisivat voineet blokata Aabrahamin tien. Voit kuvitella kun hän sitoi poikaansa, ja poika katsoi isän suoraan isän silmiin kysyvästi, niin siinäkin isä olisi voinut todeta että ei pysty siihen. 10 Ja Aabraham ojensi kätensä ja tarttui veitseen teurastaakseen poikansa. Tässä oli toinen kohta, missä joku olisi voinut sanoa, ei en halua. Jotkut ihmiset olisivat voineet sanoa, HERRA ups, minä unohdin vahingossa veitsen kotiin! Nyt minun täytyy lähteä takaisin ja kävellä kolme päivää kotiin takaisin! Eikö voitaisi antaa pojan vain mennä? Eikö olisi mitään muuta ideaa miten toimia? Haluan teidän ymmärtävän Aabrahamin muistomerkillisen suuren uskon ja sen sanoman mitä Aabraham saarnaa tämän päivän seurakunnalle. Tässä on suuri sanoma! (Tämä on yksi JUMALAN pyyteettömän rakkauden torneista)

11 Silloin HERRAN enkeli huusi hänelle taivaasta sanoen: "Aabraham, Aabraham!" Hän vastasi: "Tässä olen". 12 Niin hän sanoi: "Älä satuta kättäsi poikaan äläkä tee hänelle mitään, sillä nyt minä tiedän, että sinä pelkäät JUMALAA, kun et kieltänyt minulta ainokaista poikaasi". 13 Niin Aabraham nosti silmänsä ja huomasi takanansa oinaan, joka oli sarvistaan takertunut pensaikkoon. Ja Aabraham meni, otti oinaan ja uhrasi sen polttouhriksi poikansa sijasta. 14 Ja Aabraham pani sen paikan nimeksi "HERRA näkee". Niinpä vielä tänä päivänä sanotaan: "Vuorella, missä HERRA ilmestyy". 15 Ja HERRAN enkeli huusi Aabrahamille toistamiseen taivaasta. 16 ja sanoi: "Minä vannon itse kauttani, sanoo HERRA: Sen tähden että tämän teit etkä kieltänyt minulta ainokaista poikaasi, 17 minä runsaasti siunaan sinua ja teen sinun jälkeläistesi luvun paljoksi kuin taivaan tähdet ja hiekka, joka on meren rannalla, ja sinun jälkeläisesi valtaavat vihollistensa portit. 18 Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki kansakunnat maan päällä, sen tähden että olit minun äänelleni kuuliainen." Sitten Aabraham palasi palvelijansa luo, ja he nousivat ja kulkivat yhdessä Beersebaan. Ja Aabraham jäi asumaan Beersebaan (1. Moos. 22:11-18).

Kuka on tämä Oinas eli kastroimaton uroslammas? Kuka on tämä oinas? Aabrahamin olisi tullut teurastaa Iisak-poika. Ja sitten kuuluu ääni: Aabraham älä koske häneen! Ja sitten täydellinen virheetön urospuolinen oinas ilmestyy ja Aabraham ottaa sen ja teurastaa. Kuka on tämä oinas? Aabraham seisoi siellä vuorella ja kun hän oli teurastamassa oinasta, niin hän näki näyn siitä päivästä kun MESSIAS ristiinnaulittiin. Voit kuvitella kuinka JUMALA rakastaa ihmiskuntaa. Kun Aabraham meni teurastamaan Iisakkia, niin tämä Iisak olet sinä ja tämä Iisak olen minä. Ja yhtäkkiä! Älä satuta häntä, lunnaat on maksettu! Mitä evankeliumia Aabraham saarnaa tämän päivän seurakunnalle? Oinas on urospuolinen lammas. Aabraham oli laittanut kaiken uskonsa Iisakkiin. Iisak oli hänen toivonsa. Esikoisesi Iisak oli Aabrahamin ylpeys, toivo ja ilo. Aabraham sai Iisakin kun hän oli hyvin vanha, joten ei ollut mahdollisuutta jos teurastan tämän poikani, että syntyisi vielä toinen. Iisak oli profetoitu poika, lupusten poika JUMALALTA Aabrahamille.  JUMALAN lupaus Aabrahamille oli suunniteltu siten, että kaikki siunaukset ja lupaukset oli puhuttu Iisakkiin ja JUMALA oli suunnitellut, että Iisakin kautta ne kaikki lupaukset tulisivat täyttymään. Se oli Iisak – ei kukaan toinen. Vaikka hän olisikin saanut mahdollisuuden toiseen poikaan, niin JUMALA oli jo puhunut Iisakista. JUMALA testasi Aabrahamia, jotta hän voisi testata hänen uskoansa. JUMALA halusi testata hänen uskonsa. JUMALA halusi tietää rakastiko Aabraham todella Häntä. JUMALA halusi tietää oliko Aabrahamilla todella JUMALAN pelkoa: ”sillä nyt minä tiedän, että sinä pelkäät JUMALAA”. Nyt minä tiedän, että sinä rakastat MINUA.

JUMALA halusi tietää rakastiko Aabraham siunausta vai Siunaajaa? Tässä on sanoma tämän päivän seurakunnalle! Tämän päivän seurakunta rakastaa enemmän siunauksia kuin Siunaajaa. Jos katsot niitä poikkipuita, koettelemuksia ja haasteita Aabrahamin matkan varrella, niin yksi niistä oli herätä aamulla ja todella pakata laukku matkaa varten. Toinen oli kävellä kolme päivää ilman mielen muutosta. Toinen koettelemus oli kun hän sitoi lastansa. Jopa se alttarin rakentaminen loppuunsa oli haaste. Jotkut teistä olisivat rakentaneet alttaria ja sanoneet, että nyt olen kyllä niin väsynyt annahan kun istahdan vain alas, en tiedä miksi nyt heikottaa niin paljon. Oli niin paljon asioita, jotka olisivat voineet pysäyttää hänen uskonsa.

Otat poikasi, ainoa poikasi, kenen nimi on Iisak, jota sinä rakastat ja teurasta hänet. Olen kuvaillut kuinka vaikeaa tämä on varmasti ollut. HERRA toi Iisakin Aabrahamin elämään. Aabraham rakasti Iisakkia niin paljon! JUMALA katseli kaikkea. Vanha Aabraham meinasi jo lähteä ilman poikaa, kunnes JUMALA sanoi, hei annahan kun annan hänelle Iisakin. Saarakin nauroi, joka tarkoitti että ei ollut enää toivoa jäljellä. He elivät koko elämänsä ilman Iisakkia. Iisak tuli siis JUMALALTA. JUMALA sanoo, että kukaan ei voisi rakastaa enemmän Iisakkia kuin JUMALA. Aabraham ei voi teeskennellä rakastavansa Iisakkia enemmän kuin JUMALA. Kukaan ei voi rakastaa toista henkilöä enemmän, on se sitten poikasi tai tyttäresi, kuin Hän joka loi tämän ihmisen, eli JUMALA. Koska Aabraham olisi voinut sanoa: ”Ei! Rakastan poikaani liikaa en voi tappaa häntä”. Aabraham saarnaa tämän päivän seurakunnalle, sanoen hänelle: lopeta teeskentely, kukaan ei voisi rakastaa lastasi enemmän kuin JUMALA joka loi hänet! Tarkoittaen, että mikään ei saisi koskaan pysäyttää sinua palvomasta ja ylistämästä JUMALAA. Kukaan ei voi rakastaa Suomea, kuin hän joka loi Suomen. 

Aabrahamin JUMALAN pelko testattiin äärimmäisyyksiin. Minä hetkenä hyvänsä se olisi voinut katketa. Kaikki siunaukset, toivo ja lupaukset olivat Iisakissa. Jos joku muu olisi leikannut hänet, mutta itse isä. Aabrahamin usko testattiin myös äärimmäisyyksiin. (Esim. täällä Keniassa paastoamme 2-7 päivää kuivapaastoina, ihmiset käyvät töissä, kirurgit, lakimiehet ja toinen on vastassa, joka ei ole paastonnut, ajatukset katoavat, silmät punaisena, polvet tutisevat, tsekaten puhelimen viestejä, kieli tarttuu kitalakeen? Entäpä kaikki ne ihmiset jotka maailmassa, jotka eivät paastoa ja heillä näyttä kaikki olevan ok, miksi minun pitäisi?) Seurakunta keksii kaikenlaisia tekosyitä päästäkseen karkuun JUMALAN vaatimuksia. Lopulta näemme kuinka koko Taivas hyväksyi Aabrahamin uskon. Aabrahamin usko kosketti JUMALAN sydäntä. Näin Aabrahamista tuli Uskon isä. Aabraham opettaa, että mitä tahansa sinä käyt läpi tässä elämässä, jotta saat Taivaan hyväksynnän, niin tee se! Sillä on suurempi arvo, kuin koettelemuksellasi täällä.

Kun Aabrahamin aika tuli teurastaa poikansa, niin tuona päivänä, tuossa testissä, tuossa koettelemuksessa, Aabraham ymmärsi ensimmäistä kertaa sen lunnaan, jonka MESSIAS maksoi taivaassa ihmiskunnan vuoksi! Tämän testin kautta Aabraham ymmärsi ensimmäistä kertaa lunnaiden syvällisen merkityksen, jonka MESSIAS maksoi puolestamme, koska se vapautti hänen oman poikansa Iisakin veitseltä, teurastukselta. Aabrahamin usko oli jo siinä pisteessä, että veitsi oli jo nostettuna ylhäällä leikatakseen kaulan poikki. Se oli viime hetkellä, viimeisellä sekunnilla kun ääni sanoi älä tee sitä! Tämän veitsen piti tappaa meidät, mutta se oinas on tullut tilalle! Nyt ymmärrät kuinka MESSIAS vapautti meidät viime hetkellä.

Tällä vuorella tästä päivästä lähtien, Aabraham ymmärsi HERRAA erilailla, tarkoittaen että tämän koettelemuksen kautta, JUMALA näyttäytyi Aabrahamille vielä kerran syvemmin, siitä tuli ilmestys. Aabraham tunsi JUMALAA hiukan tietyllä tasolla, mutta taistelun ja koettelemuksen jälkeen, hän tunsi HERRAA vielä korkeammalla tasolla. Tämän koettelemuksen kautta Aabraham tuli paljon lähemmäksi HERRAA. Hän ymmärsi, että on todella riippuvainen JUMALASTA. Tällä vuorella tämän koettelemuksen kautta Aabraham ymmärsi, että se usko, joka hänellä oli tässä JUMALASSA, ei ollut ennen riittävä. Hänet oli nyt pakotettu sisällyttämään JUMALA hänen uskoonsa. HERRA, joka huolehtii / Jehova Jireh. Joten tästä päivästä lähtien mitä tahansa esteitä tulee vastaan, niin en enää välitä! Eli tämän koettelemuksen jälkeen se miten JUMALA on kohdannut minua ja pelastanut minut, niin tässä uskossa olen kohdannut Jehova Jiren. Kun aloitan nyt matkani, niin mitä tahansa tulen tapaamaan matkan varrella, niin en enää välitä mistään, koska mikään ei tule olemaan enää vaikeampaa kuin tämä. Tässä minä meinasin tappaa oman poikani. Ymmärsitkö mitä Aabraham opetti seurakunnalle? Hän sanoo seurakunnalle, että anna JUMALAN testata uskosi! Kun hän testaa uskosi, niin se tuo sinut lähemmäksi JUMALAA ja se antaa sinulle rohkeutta kohdata elämän. On se sitten syöpä, diabetes, kodittomuus, työttömyys, ero. Se testi, jonka HERRA laittaa sinun menemään läpi niin alat ymmärtämään, että kaikki mitä tulen vielä kohtaamaan, niin HÄN auttaa minut niistä läpi.

Aabraham sanoo, että tällä vuorella tämä testi rakensi hänen luonnettaan. Jos katsot sitä Aabrahamia, joka tuli lapsen kanssa vuorelle ja sitä Aabrahamia, joka on nyt lähdössä pois vuorelta, niin näet kaksi erilaista Aabrahamia, kaksi erilaista luonnetta. Tämä testi muokkasi hänen luonnettaan korkeammalle tasolle. Aabraham saarnaa tätä evankeliumia tämän päivän seurakunnalle tänä päivänä. Kertoen tämän päivän seurakunnalle, antakaa HERRAN koetella uskonne, sillä ainoastaan näiden koettelemusten ja uskon testien kautta HERRA muokkaa luonnettasi, jossa HERRA muokkaa taivaallista luonnettasi. Antakaa hänen tehdä näin, sanoo Aabraham seurakunnalle. Näiden testien läpi Aabraham tuli tuntemaan JUMALAA syvemmin. Antakaa JUMALAN testata teidän uskoanne, jotta voitte tuntea enemmän JUMALAA jota palvelette ja rakastatte. Sillä kuinka voit rakastaa jotakin, jota et edes tunne? Uskot JUMALAAN, jota et edes tunne. Anna hänen testata sinua, jotta voit ymmärtää enemmän hänen teitään.

Aabraham vastaanotti todellisen uskon tuolla vuorella ja hän totisesti uskoi JUMALAAN ja hän nimesi tämän vuoren ilmestyksen vuoreksi. Tämän jälkeen hän todella uskoi ja hänellä oli todellinen usko. Hän saarnaa tämän päivän seurakunnalle sanoen, että todellinen usko on testattu usko, se joka on testattua. Tämän päivän seurakunnassa kuulemme hoettavan minä uskon, minulla on uskoa x3 Mutta HERRA kysyy: kuinka paljon sinulla todella on uskoa, millä tasolla uskosi on? HERRA sanoo: haluan testata sen uskon mikä sinulla on! Ja sen jälkeen kun testaan sen ja se on MINUN käsissäni, niin sitten tiedän, että sinulla on todellinen usko MINUUN. Joillain teistä on uskoa ja sitten joku iso ja iljettävä ilmestyy elämääsi, niin juokset heti pois JUMALAN luota. Olet juossut monessa sairaalassa päivän aikana itkien, että vihollinen on hyökännyt elämääsi, juokset karkuun. Kaikki ympärilläsi tietävät, että vihollinen syö sinua. HERRA sanoo: ole hiljaa: minä olen se, joka sallin tämän kaiken. Minä vaan testaan sinun uskoasi. Kuinka kaunista onkaan seisoa ja sitten loppu on voittoisa! HERRA sanoo: oikea usko on testattua uskoa! Anna JUMALAN testata uskosi! Anna JUMALAN olla todellinen ja tulla elämääsi ja muuttaa sen itse. Aabrahamin JUMALA on testatun uskon JUMALA. Ainoastaan testattu usko on todellinen usko! Seurakuntaa palvelee JUMALAA, jota he eivät tunne. HERRA antoi Profeetan opettaa tästä, jotta seurakunta voisi tuntea JUMALAN. JEESUS on taivaan esikoinen ja se seurakunta joka pääsee sisälle, jonka nimi on kirjoitettuna Taivaan kirjassa, on esikoisien seurakunta. SHALOM.

(Tämä artikkeli löytyy PDF-tiedostona Repent Finland -nettisivujen sivupalkista!)

 

Hakulomake

Messias On Tulossa

Profeetta Dr Owuor suomeksi tulkattu (mp3)

Saarnoja ja lehtiä käännettynä suomeksi (PDF)