JUMALAN näkyvä Kirkkauden pilvi

Shokeeraavassa raamatullisessa tapahtumassa Jumalan pilvenpatsas laskeutui taivaasta suoraan Kenian Kisumun herätyskokoukseen 31.12.2012.
 

JOHDANTO

KUN JUMALAN KIRKKAUDEN PILVI laskeutui Kisumun kokoukseen, niin tärkein sen tuomista asioista oli ilmoitus, että aikakausi on nyt vaihtunut, mikä varmasti tarkoittaa, että kellon aika taivaassa on vaihtunut! Kuitenkin voidaksemme kunnolla tutkia mitään ilmoitusta koskien tätä hirmuista JUMALAN PILVENPATSASTA, on ehdottoman välttämätöntä, että tämän historiallisen vierailun korkeus ja ylevyys varmuudella tunnistetaan. Tänä päivänä on julkinen salaisuus, että sitä iloa ja säteilyä, jonka tämä mahtava KIRKKAUS saa purkautumaan, ei voida enää kätkeä, koska se nyt on sekä lampaiden että paimenten mielissä ja sydämissä Kristuksen ruumiissa yli maailman. Se todella kohdistaa seurakuntaan kaksiosaisen vaikutuksen, jota luonnehtii yhtäältä sanoinkuvaamaton ilo Herran huoneessa ja toisaalta lähes akateeminen uteliaisuus, joka vaatii saada tietää, mitä HERRA oikeastaan on sanomassa seurakunnalle.

On kuitenkin järkevää korostaa heti alusta, että sellaiset valtavat JUMALAN PILVEN vierailut olivat enemmän Vanhaa Testamenttia kuin Uutta Liittoa. Tämä kohdistaa voimakkaan vaatimuksen tarpeeseen asettaa tämä kohtaaminen armon aikakauden kontekstiin. Toisin sanoen, kuinka se istuu tähän aikaan ja mihin se asettuu tässä kriittisessä lähtölaskennassa HERRAN tulemukseen.

Laulakaa Jumalalle, veisatkaa hänen nimensä kiitosta. Ylistäkää häntä JOKA RATSASTAA PILVILLÄ; iloitkaa hänen edessään—hänen nimensä on HERRA (Ps. 68:4, NIV:n mukainen suomennos)

Laulakaa Jumalalle, soittakaa hänen nimensä kunniaksi, ylistäkää häntä, joka kiitää pilvivaunuillaan. Herra on hänen nimensä, iloitkaa hänen edessään! (Ps. 68:4, KR-92)

Sing to GOD, sing in praise of his name, extol him WHO RIDES ON THE CLOUDS; rejoice before him—his name is the LORD (Ps. 68:4, NIV).

Merkitys tässä on, että voima, koroitus, voitto ja kaikkivaltius todella muodostavat ylevyyden tunnusmerkit tässä historiallisessa PILVESSÄ. Sellaisesta hengellisestä vuorovaikutuksesta taivaan ja maan välillä ei ole ennen kuultu seurakunnassa. On ikäänkuin helluntain jälkeen seurakunta olisi kauan haparoinut pimeydessä ja nääntynyt ankarassa kuivuudessa suljetun taivaan alla ja tämä maamerkkivierailu näyttää julistavan uskoville, että nyt he elävät elämäänsä ja vaeltavat avoimen taivaan alla.

Muistelua. . .

ON IKÄÄNKUIN raamatullisen nostalgian hetki olisi koittanut seurakunnalle, kun Raamattu näyttää uskollisesti toistavan itseään taas kerran! Täten meitä muistutetaan tuosta ylipitkästä hengellisen kuivuuden jaksosta, joka kerran nieli koko maan ja kuinka JUMALArajattoman armonsa kautta heltyi ilmiömäisessä herätyksen vierailussa. Kun ajan ymmärretty toivottomuus oli syvään juurruttanut pelon ihmisten sydämiin, niin silloin HERRA JUMALA vastasi uskollisesti kutsuunsa Jes. 44:3:

Sillä minä vuodatan vedet janoavaisen päälle ja virrat kuivan maan päälle. Minä vuodatan Henkeni sinun siemenesi päälle ja siunaukseni sinun vesojesi päälle. (Jes. 44:3).

Myös tänä päivänä ihmiskunta on jälleen kulkenut täyden kierroksen ja saanut todistaa pimeyden inhottavimman muodon nielevän, ei vain HERRAN huoneen, vaan myös koko maan. Kun homoseksuaalisuus on vahvistettu monien maiden lainsäädännössä, pedofilia katolisessa kirkossa, väärät profeetat seurakunnassa, niin kaikki voivat selvästi nähdä sen niin hyvin, että päivän ilme esittää ikäänkuin koko maapallo juuri nyt vaatisi niin äänekkäästi HERRAA kutsumaan esiin tämän Hänen Armonsa suunnitelman, Jesaja 44:3, jälleen kerran lunastaakseen ihmiskunnan.

Kun jatkuva verenvuodatus on jo käynnissä, armottomat taloudelliset murheet, sairaus, maanjäristykset, tsunamit, armottomat hurrikaanit ja nöyryyttävä globaali köyhyys, niin maa näyttää saaneen uuden nimen puhtaan kärsimyksen kotina! Ei tarvitse olla nero heti päätelläkseen, että tämän määräilevän tuhon hallituksen hallitessa ihmiskunta näyttää jälleen saavuttaneen tienristeyksen. Pikainen vilkaisu päivittäiseen globaalien kanavien esittämään uutisvalikkoon välittömästi antaa tämän väistämättömän kuvan maasta, joka on tällä hetkellä vahvasti sotkeutunut Vapahtajan epätoivoiseen etsintään. On ikään kuin ihmiskunta olisi juuri nyt etsimässä Vapahtajaa, joka voisi lunastaa sen tästä järkyttävästä tapahtumien käänteestä pahimpaan sen kerran niin vakaassa ja mukavassa maisessa kodissa. Tässä meitä muistutetaan jälleen siitä samasta inhottavasta kuolemasta, joka kerran vallitsi maan pinnalla, kun ihmiskunta vajosi synnin lamaan, kunnes eräänä päivänä kuului laulu:

Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto! (Lk. 2:14)

Näillä hyväsydämisillä sanoilla ihmiskunta saavutti tilan, joka lopetti pitkän toivottomuuden ja kuivuuden kauden, joka muutoin oli vakiintunut, kun Israelin LUNASTAJA lopulta vielä uudelleen sytytti toivon ihmisrodulle. Tämä jalo lunastuksen teko tehtiin halvassa inhimillisessä Betlehemin seimessä! Jälleen kerran tänä päivänä voimme selvästi nähdä, että SOTAJOUKKOJEN HERRA käyttää tämän joulukuun 31. päivän vierailun majesteettista PILVEÄ vakavasti kaiuttamaan samoja edellä mainittuja pelastuksen laulun väkeviä sanoja tämän päivän inhimillisestä seimestä.

Vain tämänkaltaisella hengellisellä vastalääkkeellä on kyky lunastaa tämä hukkuva sukupolvi takaisin JUMALAN taivaalliselle polulle. Tämä hirmuinen PILVI kohoaa tänä päivänä hyvin korkealle yläpuolelle kaikkien inhimillisten korkeuksien ja siitä tulee suurin nuhde kaikelle yhdistetylle inhimilliselle menestykselle. Tällä tavalla se KIRKKAUS, joka laskeutui Kenian kaupungin Kisumun päälle, tulee elvyttävän valon majakaksi hävitetylle seurakunnalle ja näännytetylle ihmisrodulle. Tänä päivänä on kuitenkin yleisesti tiedossa, että tämänkaltaisessa kuninkaallisen linjan seurakunnassa epätoivo on jälleen tuhonnut sen iankaikkisen toivon, joka kerran oli uskovien sydämissä.

Erityisen huolestuttava on kuitenkin se tosiasia, että synti ja sen seurauksena luopumuksen haavat ovat tällä hetkellä suuresti syöpyneet sen JUMALASUHTEIDEN valtavirtaan. Tämä ei vastusta sitä tosiasiaa, että ensisijaisesti sen palvonnan laatu, jonka me esitämme HÄNELLE, pohjimmiltaan määrittelee JUMALAN ja ihmiskunnan välisen suhteen keskeisen pohjan. Voidaan siis oikeutetusti esittää, että se valo, joka kerran oli hiipunut tässä nykyisessä HERRAN huoneessa, on nyt tullut takaisin JUMALAN ja seurakunnan väliseen suhteeseen, kun taivas edelleen pyytää ihmiskunnan huomiota. HERRAN on täytynyt katsoa sopivaksi ilmestyä henkilökohtaisesti tällä kriittisellä hetkellä seurakunnassa, ei vain parantaakseen tämän suhteen, vaan myös elvyttääkseen kerran kukoistavan Golgatan herätyksen taivaan ja maan välillä.

Tässä kunnioitetussa JUMALAN KIRKKAUDEN keskeisessä vierailussa ei kuitenkaan saa unohtaa, että JUMALA ei sulje pois sitä tosiasiaa, että HÄNEN kohtaamisensa on yksinomaan tarkoitettu arvioimaan niitä, jotka ovat oikeassa asemassa JUMALAN kanssa. Sillä tavalla kunnioitus voittaisi takaisin kadotetut, kun he tarkkailevat tätä suhdetta.

Oikeamielisille koittaa pimeydessä valkeus, armollinen, laupias ja vanhurskas. (Ps. 112:4).

 

MOOSES JA PILVI

Jotta voisimme kunnianarvoisasti tulkita HERRAN sanomaa, joka konkretisoitui joulukuun 31. päivänä HÄNEN KIRKKAUTENSA PILVESSÄ, on äärimmäisen tärkeää vierailla noissa hetkissä raamatunhistoriassa, kun tämä PILVI laskeutui maan päälle. Raamatun kunnioitettujen profeettojen joukossa Mooses, JUMALAN mies, edelleen erottuu yhtenä, jolla oli joitakin hyvin hämmästyttäviä kohtaamisia tämän JUMALAN PILVEN kanssa. Alusta saakka Mooseksen elämä puhui paljon siitä tehtävästä, jonka HERRA myöhemmin soi hänen elämälleen.

Voidaan elävästi muistaa, että Mooses syntyi aikana, jolloin Egyptin Farao oli antanut määräyksen, joka vaati, että kaikki heprealaiset poikavauvat tapetaan heti syntymässä. Se kärsimyksen määrä, jonka tämän luontoinen tilanne aiheutti heprealaiseen yhteisöön, on mittaamaton ja todella täysin käsittämätön! Siitä huolimatta Mooses oli joka tapauksessa syntynyt sellaisten julmien olosuhteisen alaisena tavalla, joka todella suuresti enteili hänen elämäntehtäväänsä. Tämä julmuus, jonka Mooses kohtasi heti syntymässä ja se, kuinka HERRA JEHOVA kykeni pelastamaan hänet tuossa hirveässä vaarassa, puhuu valtavan paljon hänen elämänsä matkasta. Siinä määrin, että hänen oma äitinsä, joka oli kantanut häntä kokonaiset yhdeksän kuukautta ja käynyt läpi täydet synnytystuskat, saattoi nyt pietä korin ja laskea hänet siihen ja jopa mennä pitemmälle päästämään hänet vuolaasti virtaavaan Niiliin.

Todellakin, Mooseksen elämä itsessään määrittelee JUMALAN ihmeellisen pelastuksen. Ei ihme, että ihmeellisesti törmättyään häneen ja nostettuaan hänet korista palatsissa faraon tyttärellä ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin antaa hänelle nimi Mooses, joka egyptinkielellä tarkoittaa PELASTETTU VEDESTÄ. Ja koska JUMALAN KIRKKAUDEN PILVESTÄ tuli hänen kutsumuksensa keskeinen tunnusomainen aihe, niin siihen upotettuna on tärkeä viesti, jonka tämä majesteettinen PILVI tuo tämän päivän seurakuntaan.

Niin eräs mies, joka oli Leevin sukua, meni ja nai leeviläisen neidon. Ja vaimo tuli raskaaksi ja synnytti pojan. Ja kun hän näki, että se oli ihana lapsi, salasi hän sitä kolme kuukautta. Mutta kun hän ei voinut sitä enää salata, otti hän kaisla-arkun, siveli sen maapihkalla ja piellä, pani lapsen siihen ja laski sen kaislikkoon Niilivirran rantaan. Ja lapsen sisar asettui taammaksi nähdäksensä, mitä hänelle tapahtuisi. Silloin faraon tytär tuli alas peseytymään virrassa, ja hänen seuranaisensa kävelivät virran rannalla; ja kun hän näki arkun kaislikossa, lähetti hän palvelijattarensa ja otatti sen ylös. Ja kun hän avasi sen, näki hän lapsen; ja katso, siinä oli poikanen, joka itki. Niin hänen tuli sitä sääli, ja hän sanoi: "Tämä on hebrealaisten lapsia".

Niin lapsen sisar sanoi faraon tyttärelle: "Menenkö kutsumaan sinulle hebrealaisen imettäjän, joka voi imettää sen lapsen sinulle?" Faraon tytär vastasi hänelle: "Mene!" Niin tyttö meni ja kutsui lapsen äidin. Ja faraon tytär sanoi hänelle: "Ota tämä lapsi ja imetä se minulle, niin minä maksan sinulle siitä palkan". Ja vaimo otti lapsen ja imetti sen. Mutta kun lapsi oli kasvanut, toi hän sen faraon tyttärelle, ja tämä otti sen pojaksensa ja antoi hänelle nimen Mooses, sillä hän sanoi: "Minä olen vetänyt hänet ylös vedestä". (2.Moos. 2:1-10).

Tämä kuvaus Mooseksen elämästä syntymässä ja se uljas pelastuksen suunnitelma, jonka JUMALA toteutti pelastaakseen hänet, valotti vähän Mooseksen persoonaa ja luonnetta, jota hänen ulkonäkönsä ilmaisisi. Se oli kuin HERRAN kypsymis- ja muokkausprosessi hänen heikon elämänsä yllä. Lopputulos tästä kaikesta on jotakin sellaista, joka pani Mooseksen liikkeelle merkittävänä osana JUMALAN yleissuunnitelmaa heprealaisen kansan hämmästyttäväksi pelastamiseksi hyväksikäyttävän orjuuden kynsistä. Tästä suuresta JUMALAN pelastuksen yleissuunnitelmasta meidän täytyy lainata voimakkaasti ymmärtääksemme kunnolla sitä sanomaa, joka asetettiin seurakunnan eteen tuona joulukuun 31. päivänä, kun JUMALAN KIRKKAUDEN PILVI laskeutui suoraan HÄNEN valtaistuimeltaan taivaasta Kisumun herätyskokoukseen.

 

 

 

HUUTO

EMME KOSKAAN EMMEKÄ MILLOINKAAN VOI unohtaa tuota hetkeä historiassa, kun HERRA JUMALA sai valitusten tulvan muutamilta vielä lainkuuliaisilta maan asukkailta koskien väärinkäytöksiä, joihin jumalattomat syyllistyivät. Ja keskeinen JUMALAN vastauksista tuohon ahdistuksen kutsuun oli se, jossa HÄN sanoi, että tilanne oli niin vakava, että HÄN tulee alas ITSE tarkistamaan sen! Ja että, jos HÄN havaitsisi, että valitusten taso vastasi sitä rumaa tekoa, jonka he olivat tehneet, niin HÄN tietäisi, mitä tehdä.

Niin Herra sanoi: "Valitushuuto Sodoman ja Gomorran tähden on suuri, ja heidän syntinsä ovat ylen raskaat. (1.Moos. 18:20).

Ymmärtääkseen kunnolla näiden lausuntojen vakavuuden, täytyy silloin ajatella vain, mikä murhenäytelmä kohtasi Sodomaa ja Gomorraa, sen jälkeen kun HERRA JEHOVA ITSE teki sinne tutkimusmatkan. Se ei paljon poikennut tästä, kun jälleen tuli vertaansa vailla oleva huuto heprealaisesta kansasta, kun heidän egyptiläiset orjuuttajansa tuohon aikaan kävivät liian hyväksikäyttäviksi ja julmiksi. Ulvonta, itku, hammasten kiristys ja valitus olivat päivän sääntö israelilaisen yhteisön keskuudessa Goosenissa. Se oli sydäntäraastava tilanne, joka nopeasti paheni valitusten tulvaksi jälleen kerran saavuttaen JUMALAN korvat HÄNEN valtaistuimellaan taivaassa.

Toisin sanoen, tämä oli se katalysaattori, joka kallisti vaa'an saaden vaaditun hätäpuhelukynnyksen ylittymään. Se oli niin vakava valitus JUMALALLE toimia HÄNEN lunastavassa voimasssaan ja oikeaan aikaan. Vain sellainen nopea pelastussuunnitelma voisi estää kansanmurhan ja Israelin suvun täydellisen tuhon. Tämä pakotti lopulta JUMALAN jälleen kerran menemään sinne alas ITSE arvioimaan vastasivatko egyptiläisten loukkaukset todella sen huudon voimakkuutta, joka oli vastaanotettu taivaallisella valtaistuimella. Edellä esitetty siis palvelee kahta tarkoitusta, mitä tulee JUMALAN KIRKKAUDEN joulukuun 31. päivän vierailuun.

Tällainen analyysi voi nyt asettaa Kenian Kisumun vierailun oikeaan asemaansa seurakunnan piirissä. Lisäksi tällainen leskustelu auttaa myös tuomaan esiin Kisumun vierailun todellisuutta, ei vain Kristuksen ruumiille, vaan myös yksilöuskovalle. Se asettaa nyt paikoilleen uuden pelisääntöjen vaihtajan, joka saa ne, jotka olivat kasvokkain tämän suunnattoman KIRKKAUDEN PATSAAN kanssa, vapisemaan pelkästä hengenvaaran ajatuksesta. Jos on olemassa jokin asia, joka erottuu tässä kaikessa vakiotekijänä suhteessa JUMALAN KAIKKIVALTIAAN ja HÄNEN kansansa välillä, niin se on se tosiasia, että HÄNEN tiensä ovat aina samat eivätkä koskaan muutu.

Jos ajassa, jolloin Sodomassa ja Gomorrassa harjoitettiin vakavia rikoksia, JUMALAN KAIKKIVALTIAAN oli tultava alas ITSE varmistamaan nuo vakavat syytökset ennen OIKEUDEN jakamista, niin mikä estää HÄNTÄ tulemasta alas jälleen tällä hetkellä, kun seurakunnan kerrotaan suorittaneen joitakin vakavia hirmutekoja maailmanlaajuisesti. On itsestään selvää, että vielä nykyäänkin HERRAN täytyy tehdä se sama, minkä HÄN teki Sodoman ja Gomorran ja myös Egyptin kanssa. Silloin on selvää, että jos JUMALA vierailee seurakunnassa niin peljättävällä tavalla, kuin HÄN teki Kisumussa, niin sen täytyy toimia todellisuustarkastuksena (reality check) koko Kristuksen ruumiille yli maailman.

JUMALA KAIKKIVALTIAS on selvästi julistamassa koko Kristuksen ruumiille, että ne ajat, jolloin uskovat harjoittivat syntiä, vasemmalla ja oikealla, ja selvisivät kuin koira veräjästä, OVAT OHI! Nämä enteet tekevät täysin selväksi, että sellainen varoituslaukaus on voimansa velkaa sille tosiasialle, että JUMALAN KIRKKAUDEN PILVI on nyt täällä HÄNEN ITSENSÄ KANSSA. Selvästi sanottuna HERRA käyttää tänä päivänä kunniakkaan Kisumun vierailunsa pilveä julistamaan maan neljälle kulmalle, että tästä päivästä eteenpäin ihmiskunta elää JUMALAN silmien alla. Sellainen herätyshuuto todellakin sopii tähän kriittiseen hetkeen, jolloin seurakunnan pitäisi valmistautua tosissaan Messiaan tulemuksen lähtölaskennassa. Se on PILVI, jonka painoarvo täytyy ottaa vakavasti, koska HÄN tulee nuhtelemaan syntiä ja moittimaan ihmiskuntaa.

 

PALAVA PENSAS

Jetron lampaat

YRITTÄESSÄMME selvittää sitä sanomaa, joka oli verhottuna tässä historiallisessa JUMALAN läsnäolon PILVESSÄ, emme saa jättää mitään väylää tutkimatta, että voisimme kunnolla ymmärtää Jumalan tiedonannon. Ja se ällistyttävä ilmoitus, joka lähestyy tämän päivän seurakuntaa, ei ole mikään muu, kuin tuo monumentaalinen kohtaaminen, joka Mooseksella oli erämaassa. Se on kohtaaminen, joka käytännössä laski palvonnan peruskiven ja todella nollasi ihmisen JUMALA-suhteen kellon. Vaikka kaikki on ehkä näyttänyt normaalilta, kun Mooses aloitti päivittäisen rutiininsa paimentaa Jetron lampaita, niin yhtäkkiä ja täysin yllättäen tuli hänen elinaikansa elämän muuttava teko.

Tämä todistaa siitä tosiasiasta, että monesti voimme elää elämäämme täysin tietämättöminä JUMALAN rikkaista talletuksista sydämissämme ja siitä pyhästä tehtävästä, johon olemuksemme alunperin suunniteltiin. Se herättää herkän tasapainon kahden vaihtoehdon välillä, tärveleekö elämänsä kuolevaisesta olemuksestamme huolehtimisen paineissa, vai nostaako elämänsä hengellisen osan valppautta. Voimme todellakin olla varmoja, että vähäisin asia, joka koskaan juolahti Mooseksen mieleen, oli, että se sama tuttuus, jossa hän laidunsi Jetron lampaita, muuttuisi sitten pyhäksi kulmakiveksi, jonka varaan uusi palvonnan muoto määriteltäisiin. Kuitenkin se ravinnoksi kelpaava viesti koko tästä rikkaasta miljööstä, jota Mooses koki, on peräisin siitä hetkestä, kun yhtäkkiä laiduntaessaan Jetron laumaa hän huomasi läheisyydessä palavan pensaan. Oikein ajoitetussa puuttumisessaan sekä Mooseksen että Israelin elämään HERRAN JEHOVAN on täytynyt järjestää palava pensas uhmaamaan tulen ilmiötä sellaisena kuin sen tunnemme.

Pensaan päällä olevan liekin todellinen tarkoitus ei ollut mikään muu, kuin kiinnittää Mooseksen huomio ja vetää hänet sen luokse. On kuitenkin huomionarvoista, että mitään ei tapahtunut seurakunnalle, ennenkuin Mooses alkoi edetä kohti palavaa pensasta. Ja kun HERRA näki, että hän oli mennyt sinne nähdäkseen, mikä tämä outo ilmiö voisi olla, niin silloin tuli esille sen mallin vahvistus, jolla JUMALA kutsuu HÄNEN profeettansa.

Kun Herra näki hänen tulevan katsomaan, huusi hän, Jumala, hänelle pensaasta ja sanoi: "Mooses, Mooses!" Hän vastasi: "Tässä olen". (2.Moos. 3:4).

Olisi Raamatun silpomista ja sille tehtyä väkivaltaa paljastaa jotakin tästä väkevästä vuoropuhelusta LUOJAN ITSENSÄ ja Mooseksen välillä, ellemme tunnistaisi kuvausta, joka standardisoi HERRAN profeetan kutsumuksen tässä asetelmassa. Kun JUMALA ITSE huusi: ”Mooses. Mooses!” niin siitä tuli JUMALAN kutsumuksen allekirjoitusjalanjälki Hänen profeetoilleen. Ja Mooseksen vastauksesta hänen sanoessaan, ”tässä olen” tuli klassinen vastaus, jota usein seuraa ”kyllä” profeetalliselle viralle. Kuitenkin vuorovaikutus Mooseksen ja tämän palavan pensaan välillä jättää paljon toivomisen varaa tämän päivän seurakunnan piirissä.

Todellinen rajaava hetki, joka sanoo sen kaiken, on, kun Mooses hylkää Jetron lampaat erämaassa ja alkaa kiinnittää täydellistä jakamatonta huomiota tähän palavaan pensaaseen siten jopa kirjaimellisesti kävellen pois lammasraukkojen luota. Sensijaan hän päättää edetä kohti tätä palavaa pensasta teossa, joka normaaliolosuhteissa olisi aiheuttanut valtavan metelin ja täydellisen hämmennyksen. Paimenet ovat tunnetusti kovin mustasukkaisia laumoistaan ja varsinkin niiden turvallisuudesta siinä määrin, että jopa vaarantavat oman henkensä päivittäin taistellessaan petoja vastaan, jotka usein ylittävät niiden polkuja.

Ja silti me näemme tässä nyt, että kaukana tästä paimentamisen mallista palavan pensaan ilmestymisellä näyttää olevan huomattava vaikutus paimentamisen käytäntöön. Tässä tapauksessa paimen kohdattuaan palavan pensaan yhtäkkiä päättää kävellä pois puolustuskyvyttömien lampaiden luota siten kirjaimellisesti hyljäten ne aavassa erämaassa tämän palavan pensaan vuoksi. Tämä poikkeaminen paimentamisen normeista sellaisina, kuin ne tunnemme, kaiuttaa raikuvaa viestiä tämän päivän seurakunnalle tässä Kisumun virstanpylväsvierailussa. Käveleminen pois ”Jetron lampaiden” luota kohti palavaa pensasta näyttää, ei vain koskettaneen JUMALAN sydäntä, vaan myös saaneen HÄNET huutamaan, ”Mooses, Mooses!” Ja jos on jokin sanoma siirrettäväksi tästä Mooses-skenariosta suoraan tämän päivän valtavirran Kristuksen seurakuntaan, niin sen täytyy olla, että tuona joulukuun 31. päivänä 2012, kun Kirkkaus ilmestyi, niin JUMALA KAIKKIVALTIAS kutsui seurakunnan ulos. Sela!

Tuona päivänä hän kirjaimellisesti kutsui seurakunnan kävelemään pois tämän maailman ”Jetron lampaiden” luota ja lähestymään HÄNTÄ. Ja että Israelin Luoja on päättänyt puhua niin järkyttävällä tavalla, niin tässä täytyy myös syyttää, että se on tämän maailman ”Jetron lampaiden” ahkera ja virheetön hoitaminen, joka on itseasiassa ryöstänyt HERRAN pois seurakunnan huomiosta. Tässä hengellisessä mallissa voimme nyt nähdä hyvin selvästi, että ”Jetron lampaat” ovat tämän pahan maailman petollisen rikkauden ja menestyksen ikoninen symboli. Lisäksi tämä tiedonanto HERRALTA seurakunnalle ei pääty siihen. On ilmeistä, että kun Mooseksessa oli kehittynyt täydellinen jakamaton huomio palavaan pensaaseen, niin silloin HERRA kutsui Mooseksen. Ja siitä myös tuli hänen profeetallisen kutsumuksensa ja palvelutyönsä rajaava hetki. On tarpeetonta sanoa, että tuosta pisteestä eteenpäin, minne ikinä Mooses meni ja mitä ikinä teki, hän teki sen JEHOVAN ITSENSÄ voimalla.

Silmiä räpyttämättä näemme nyt selvästi, että laskeutumalla KAIKKIVALTIAASSA PILVESSÄÄN joulukuun 31. päivänä HERRA pohjimmiltaan laski tämän hetken kutsumuksen Kristuksen seurakunnan ylle. Käskyllä kävellä pois hoitamasta ”appivanhempiemme” lampaita se on nyt hyvin ilmeistä, että kun JUMALAN KIRKKAUDEN PILVI tuli esiin ja seisoi suoraan Alttarin edessä, niin JUMALA KAIKKIVALTIAS pääasiassa sanoi, että HÄN on nyt tullut nuhtelemaan ihmisten ylpeää ylimielisyyttä. HÄN on nyt tullut nuhtelemaan elämämme pilvenpiirtäjiä, jotka ovat itsessään muuttuneet seurakunnan tämän päivän BAABELIN TORNEIKSI. Laskeutumalla suoraan herätyskokoukseen HERRA pohjimmiltaan sanoo, että jokainen sanoma, joka kuuluu tuohon näkyyn, on todella ainutlaatuisesti suunnattu Kristuksen seurakunnalle ja ruumiille. Ja se myös vetää huomion siihen tosiasiaan, että seurakunta on tilastaan huolimatta edelleen yhtä paljon taivaan anomuksesta kuin se yksi ja ainoa Kristuksen Morsian. And that also draws attention to the fact that the church is still as much of heavens solicitation as the one and only Bride of Christ, regardless of her condition.

Sillä HÄN JOKA lupasi, että HÄN tulisi sille, kuin varas, varmasti julistaa kätkettyä epätoivon tunnetta taivaan osalta koskien seurakunnan valmiutta. Todellakin, seurakunnan luopumus on hyvin julistettu ja vakuuttavasti heijastettu Herran huoneen ulkopuolelle maailmaan. Ja on täysin ymmärrettävää, että HERRA tuskassaan vierailee henkilökohtaisesti itse todentaakseen sen valmiuden, jonka seurakunta näkee tällä hetkellä. Tämä HÄNEN oli tehtävä johtuen siitä valtavasta työstä, jonka Jeesus Messias suoritti Ristillä ja siitä vertaamattomamasta rakkaudesta, jolla Isä näkee Hänet. Miksi ”Jetron lampaat” tulevat jälleen esille JUMALAN opettaessa ihmiskuntaa ja tällä kertaa seurakunnan ympärillä? Täytyy olla niin, että HERRA havaitsi sen palvonnan luonteen, jota tämän päivän seurakunta ajaa ja tuli siihen tulokseen, että tämä Jetron lampaiden ahkera ja virheetön hoitaminen nielee suurimman osan seurakunnan huomiosta. Ja sellainen perusteeton huomio voi tulla vain suuresti tarvitun HERRAN palvonnan huomion kustannuksella. Tämän päivän Jetron lampaat käsittävät omaisuuksia, joita kristityt nykyisin vaativat, mukavat kotimme, joiden koristelulle omistamme jakamattoman huomiomme, jalkapallo-ottelut, jotka täyttävät stadionit, ihanat autot, joita täytyy hoitaa, suuret maatilat, maa-alueet, rakennukset jne. Mikä tahansa, joka uskovan sydämessä nousee yli ja yläpuolelle Kristuksen, todella muodostaa tämän ajan Jetron lampaat.

 

Täsmälleen sillä hetkellä, kun HERRAN profeetta tuli Kisumun herätyskokoukseen ja julisti: ”Minä näen kirkkauden tulevan tänne. Taivas on avoin täällä tänään. Ja minä olen nähnyt HÄNEN kirkkautensa pilven vierailevan täällä aalloissa...”

TÄSMÄLLEEN TUOLLA HETKELLÄ JUMALAN mies osoitti täsmälleen siihen suuntaan, josta kirkkaus kohtaisi kokousta ja todellakin HERRAN Kirkkauden mahtava pilvi lankesi niiden puiden välillä (ympyröity), joita hänen profeetallinen sormensa osoitti! Ja aivan kuten hän julisti, että kirkkaus tulisi aalloissa, se ilmestyi väkevissä aalloissa.

Ja niiden puiden välissä, joita hän osoitti ja siinä suunnassa sanoen, ”Minä olen nähnyt HERRAN kirkkauden tulevan alas täällä.” TÄMÄN HÄN TEKI VÄLITTÖMÄSTI KÄVELTYÄÄN STADIONILLE.

 

PYHÄ MAA

Kenkien riisuminen

KUTEN IHMETTELIMME Vapahtajan uhria hyljätä taivaan Kirkkaus ja tulla epäsiistiin Betlehemin seimeen, niin me tänä päivänä ihmettelemme Isän uhria hyljätä HÄNEN valtaistuimensa ja tulla herätyskokoukseen Kisumussa. Ja kuitenkin se on sanoma, jonka HÄN ITSE välittää tämän päivän seurakunnalle, joka todella valaisee HÄNEN hellintä sydäntään Kristuksen seurakunnalle. Sääleistä suurimmalla HERRAN on täytynyt koota suurempi taivaallinen voimavara seurakunnan iankaikkisuuden asiaan. Se varmasti on ainoa seikka, joka voi oikeuttaa, miksi JUMALAN oli ilmestyttävä henkilökohtaisesti Kisumun herätyskokouksen keskellä pohtimaan seurakunnan kanssa kysymyksiä koskien HÄNEN alttarinsa lahjomattomuutta. Ja se hirvittävä HÄNEN KIRKKAUTENSA PILVI laskeutui HÄNEN valtaistuimeltaan taivaasta suoraan yleisöön Kisumun kokouksessa ja pilvi seisoi harkiten suoraan HÄNEN alttarinsa edessä, kun HÄNEN palvelijansa profeetta palveli. Kun Mooses erämaassa lähestyi tätä peljättävää PILVEÄ, oli kuitenkin protokollaan liittyviä seikkoja, jotka oli ratkaistava heti alussa. Itseasiassa tuohon vaatimukseen perustuen Mooseksen oli pitäydyttävä jokaisen protokollavaatimuksen noudattamiseen ennenkuin mielekäs keskustelu saattoi seurata JUMALAN ja Mooseksen välillä. Ja tämä tiukka protokollan noudattaminen on tämän kappaleen pääaihe. Itseasiassa kyky hyödyntää tämän suunnattoman KIRKKAUDEN säteilemän sanoman sisältöä suuresti riippuu näiden mainittujen protokollavaatimusten täydellisestä ymmärtämisestä. Tällä tavalla Mooses-vierailu voimakkaasti lainaa tämän päivän seurakunnalle, mitä tulee valmiuteen Messiaan tulemukseen.

"Älä tule tänne! Riisu kengät jalastasi, sillä paikka, jossa seisot, on pyhä maa.” (2.Moos. 3:5).

Jos oli jokin paikka, jossa palvontaherätyksen uusi syntyminen tapahtui, niin tämä on se. Se on jälleen yksi kohta Raamatussa, jossa herätysliikkeen tutkijat eivät sovita mallejaan JUMALAN ohjelmaan. Näin siksi, koska voisi helposti päätellä, että tässä on jälleen kerran uusi paikka, jossa armon dispensaatio alkoi. Ottaen huomioon, että tämä oli ollut yhteinen laidunmaa Moosekselle, on täysin ymmärrettävää, että päivittäisissä rutiineissaan Mooses vaelsi ja harhaili yhä uudelleen tämän saman alueen yli selkeässä yrityksessä ruokkia appensa lampaat. Kuinka sitten voidaan selittää, että yhtäkkiä tiettynä päivänä päätetään, että tästä lähtien tämä onkin Pyhä Maa? Sen on todella täytynyt vaatia JUMALAN armoa, että yhteinen laiduntamispaikka mielletään JUMALAN pyhäksi alttariksi. Se, mitä tässä tulee mieleen, ei ole mitään muuta, kuin tapahtumat kohdassa 1.Moos. 2:3, jossa HERRA loi kaikki seitsemän päivää ja sitten yhtäkkiä päättää antaa yhden niistä pyhäksi Sapatin päiväksi.

Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt. (1.Moos. 2:3).

Samalla tavalla HERRA salatun viisautensa kautta päätti määrätä pyhyyden tälle tietylle maalle, jolla Mooses nyt seisoi. Aikaisemmin tämä oli yhteinen maa. Siksi vaaditaan JUMALAN armoa ottaa yhteinen paikka muutettavaksi HÄNEN pyhäksi alttarikseen. Tämän kaiken kunnioitus tulee sen pyhyyden ankaruuden ymmärtämisestä, joka on runsaana HERRAN liitonarkin armoistuimella, jolla JUMALAN KIRKKAUS istuu. Lisäksi se oli seurausta tuolla maalla julistetusta pyhyydestä, että HERRA sitten jatkoi lukemalla protokollan vaatimuksen, johon Mooseksen oli pitäydyttävä, ennenkuin mitään mielekästä kanssakäymistä voisi kehittyä. Keskeistä vaaditulle etiketille oli se tosiasia, että JUMALA vaati kenkien riisumista tapana ilmaista äärimmäistä kunnioitusta HÄNEN pyhälle läsnäololleen. Siksi Mooses alistui tähän käskyyn ja riisui sandaalinsa, kuten HERRA oli häntä vaatinut. Jos tässä Mooses-kohtaamisessa on jokin läksy opittavaksi, niin se ehdottomasti tulee sen protokollan ymmärtämisestä, jonka HERRA asetti HÄNEN läsnäolonsa lähestymiselle. Tässä vaiheessa meitä elävöitetään ymmärtämään, miksi JUMALA vaati kenkien riisumista HÄNEN pyhällä maallaan.

Tiedämme sen liiankin hyvin, että kenkien riisumisen lähestyttäessä HÄNEN pyhää läsnäoloaan on täytynyt olla HERRAN suunnittelema kunnioituksen ja arvostuksen juurruttamiseksi, kun pidämme yhteyttä Häneen. Tämä uudenlainen teko oli tarkoitettu juurrutettavaksi sydämiimme ja mieliimme nöyränä mielenlaatuna HERRAN JUMALAN KAIKKIVALTIAAN edessä. Sitäpaitsi, kun Mooses riisuttuaan sandaalinsa asteli kaikkialla, niin se nimenomaan on merkki puhtauteen omistautumisesta, jolla itsekutakin vaadittiin esiintymään. Lisäksi ottaen huomioon, että kenkien riisuminen oli nyt tiukasti määrätty yhteen nimenomaiseen paikkaan, niin emme voi väistää kohtaamasta tätä suunnatonta sanomaa erottautumisesta, jota se kirkuu. Johtuen myös alhaisuudesta, joka seuraa kenkien riisumista korkeamman Olennon edessä, tämä merkittävä teko määritteli, ei vain Mooseksen alistumisen HERRAN auktoriteetille, vaan myös Israelin tulevan alistumisen JUMALALLEEN.

 

Hakulomake

Profeetta Dr Owuor suomeksi tulkattu (mp3)

Saarnoja ja lehtiä käännettynä suomeksi (PDF)